x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pompierii au ajuns la două ore după atacul terorist de la Manchester Arena, potrivit unui raport

Pompierii au ajuns la două ore după atacul terorist de la Manchester Arena, potrivit unui raport

27 Mar 2018   •   17:40
Pompierii au ajuns la două ore după atacul terorist de la Manchester Arena, potrivit unui raport

Pompierii din Manchester, care au auzit de atacul terorist de la Manchester Arena, au fost ţinuţi departe de zonă, deşi paramedicii au ajuns la 11 minute de la incident, potrivit unui raport, scrie BBC.

Pompierilor le-a luat două ore să ajungă la locul exploziei mortale, care a omorât 22 de persoane, anul trecut în mai.

Un raport al fostului şef al serviciilor civile, Lord Kerslake, a descoperit modalităţi proaste de comunicare, în sensul în care ofiţerii din cadrul pompierilor au ţinut personalul antrenat departe de eveniment.

Potrivit raportului, prima ambulanţă a sosit la ora 22:42, după ce poliţia a anunţat că a avut loc un atac al unui “sinucigaş cu bombă”. În schimb, un inspector al poliţiei a declarat Operaţiunea Plato, un plan în care ai de-a face cu un terorist înarmat, speculând, în mod greşit, că se aflau şi alţii cu acesta.

În ciuda protocolului care permite echipelor de urgenţă să trateze răniţii, un ofiţer din cadrul pompierilor a ţinut personalul instruit la 500 de metri de orice zonă de risc.

Din fericire, paramedicii nu au fost informaţi în acest sens şi, în schimb, au rămas şi au salvat vieţi, potrivit raportului.

Ca rezultat, Seviciul de Pompieri din Manchester a fost “adus într-un punct de paralizie”, în ciuda “frustrărilor imense de pe feţele pompierilor”.

Pompierii “au simţit că au abandonat oamenii din Manchester” în noaptea exploziei, se mai arată în raport.

 

×