x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Primarul din Sanremo, acuzat că a lovit un rom din Timişoara

Primarul din Sanremo, acuzat că a lovit un rom din Timişoara

26 Iul 2013   •   12:50
Primarul din Sanremo, acuzat că a lovit un rom din Timişoara

Primarul oraşului Sanremo, din Italia, Maurizio Zoccarato, a fost acuzat de un consilier comunal din opoziţie că ar fi lovit cu piciorul un rom din Timişoara, care cerşea pe una dintre străzile oraşului, informează gazetaromanească.com.

Leandro Faraldi, cel care a făcut acuzaţia, spune că l-a văzut cu ochii lui pe primar lovindu-l cu piciorul pe Alex Stelică, un rom de 38 de ani care cerşeşte alături de un câine pe via Matteotti, din Sanremo.

"Primarul m-a văzut, s-a schimbat la faţă şi a fugit", a povestit Faraldi pe pagina sa de Facebook.

Primarul Maurizio Zoccarato spune, însă, că nu l-a lovit pe cerşetor, ci doar a vrut să îndepărteze cartonul pe care acesta îşi scrisese un mesaj menit să provoace mila trecătorilor.

"Care şut, nu i-am dat niciun şut, am vrut să îndepărtez, cu ton ferm, un ţigan (uno zingaro n.r.) care cerşea cu un câine, în via Matteotti. I-am făcut semn cu piciorul să-şi ia şi cartonul pe care-l avea în faţă şi opozanţii mei politici au prins ocazia ca să instrumentalizeze faptul", a declarat primarul.

"Am fost ales să garantez siguranţa şi curăţenia. Nu pot permite ca de dimineaţa până noaptea la fiecare doi metri să fie un cerşetor", a mai spus Zoccarato.



Cerşetorul, descoperit de publicaţia riviera24.it, este Alex Stelică, un bărbat de 38 de ani, venit din Timişoara. Acesta obişnuieşte să cerşească pe via Matteotti, ţinând lângă el un câine şi un carton pe care scrie în italiană: "Caut de muncă, sunt sărac, am doi copii, ajutaţi-mă în numele lui Iisus".

Alex Stelică a confirmat varianta primarului, afirmând că acesta nu l-a lovit, ci doar l-a gonit.

"Cer de pomană pentru că în ţara mea nu este de muncă şi am doi copii de întreţinut. Primarul? Nu mi-a dat mie un şut, ci coşuleţului cu monezi. Nu îl denunţ", a declarat cerşetorul pentru sanremonews.it, potrivit gazetaromanească.com

×