x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prizonierii, salvarea ofiţerului

Prizonierii, salvarea ofiţerului

23 Iun 2017   •   10:52
Prizonierii, salvarea ofiţerului
Sursa foto: flickr.com

A fi erou e un lucru atât de uşor şi nu depinde de uniforma cu care eşti îmbrăcat ori de acţiunile din trecut, fapt demonstrat de un grup de şase prizonieri din Georgia care au salvat viaţa unui ofiţer căzut deodată la datorie, luni.

Cei şase colegi de închisoare făceau muncă de teren într-o zonă îndepărtată, când şeriful adjunct,  numit să-i supravegheze, s-a prăbuşit cu faţa la pământ, a afirmat Johnny Moats, unul dintre prizonieri. Ulterior. s-a afirmat că ofiţerul a leşinat din cauza umidităţii extreme şi a unor probleme medicale mai vechi.

Cei şase puteau să ignore ofiţerul şi să evadeze  folosind duba cu care au fost trasportaţi acolo. În fapt, puteau lua orice doreau. Erau trimişi la muncă de teren doar cu un singur ofiţer. Dacă l-ar fi lăsat acolo ar fi durat câteva ore ca cineva să-l găsească. În schimb, cei şase prizonieri au sunat imediat la 911 de pe telefonul ofiţerului şi i-au scos vesta pentru a încerca  să-l ţină în viaţă până la sosirea ambulanţei.

Greg Williams, unul dintre prizonieri, a afirmat: “În opinia mea, când un astfel de lucru se întâmplă, nu e vorba despre cine e în închisoare şi cine nu. Contează că era un om căzut, iar noi trebuia să-l ajutăm.”

Şeriful adjunct este în stare bună şi s-a întors deja la muncă. Acesta era numit să stea cu cei şase prizonieri de cinci luni. Prizonierii sunt plătiţi să taie iarba dintr-un cimitir şi acolo erau când adjunctul a leşinat. Cei şase sunt închişi pentru fapte minore.

Sursă: TIME

 

×
Subiecte în articol: georgia prizonieri ofiter