x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Proteste la Kiev: "Demisia generalilor trădători!"

Proteste la Kiev: "Demisia generalilor trădători!"

27 Aug 2014   •   20:59
Proteste la Kiev: "Demisia generalilor trădători!"

Sute de persoane au manifestat miercuri la Kiev în faţa sediul preşedinţiei pentru a cere trimiterea de întăriri soldaţilor ucraineni încercuiţi de insurgenţii proruşi în oraşul Ilovaisk, la 20 de kilometri de Doneţk, transmite AFP.

Pe pancartele demonstranţilor se puteau citi lozinci precum 'Preşedinte, salvează patrioţii!', 'demisia generalilor trădători', sau 'fraţii noştri sunt la Ilovaisk'.

Reprezentanţi ai batalioanelor de voluntari, care luptă alături de armata ucraineană, au avertizat în ultimele zile pe reţelele de socializare asupra situaţiei critice a trupelor ucrainene încercuite în acest oraş asediat de opt zile de rebeli. Potrivit unui participant la protest, 11 soldaţi răniţi la Ilovaisk nu pot fi evacuaţi şi Statul Major de la Kiev nu face nimic.

După mai multe înfrângeri, rebelii proruşi au reuşit în ultimele zile să preia iniţiativa lansând o contraofensivă la sud de Doneţk, astfel că ei controlează în prezent şoseaua de circa o sută de kilometri ce leagă acest bastion al lor de oraşul Novoazovsk, situat pe ţărmul Mării Azov. 

În plus, armata ucraineană a anunţat că o coloană de circa o sută de vehicule militare ruse, inclusiv tancuri şi lansatoare multiple de rachete Grad, au pătruns pe teritoriul ţării şi trupele ruse au instalat chiar un cartier general în regiunea separatistă Doneţk. (Agerpres)


×
Subiecte în articol: ucraina conflict