x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin: Am lucrat la negru ca șofer de taxi, în anii '90

Putin: Am lucrat la negru ca șofer de taxi, în anii '90

13 Dec 2021   •   22:00
Putin: Am lucrat la negru ca șofer de taxi, în anii '90

Președintele rus Vladimir Putin a vorbit despre regretele sale legate de căderea Uniunii Sovietice în 1991, dezvăluind că a fost nevoit să lucreze ca șofer de taxi pentru a-și completa veniturile, scrie BBC.

Problemele economice declanșate de prăbușirea URSS i-au forțat pe mulți ruși să caute noi modalități de a câștiga bani.

Putin a descris destrămarea ca fiind prăbușirea Rusiei istorice.

Remarcile ar putea alimenta speculațiile cu privire la intențiile sale față de Ucraina, o fostă republică sovietică.

Rusia a adunat peste 90.000 de soldați la granița cu Ucraina și există temeri că plănuiește o invazie. Rusia neagă acest lucru, acuzând Ucraina de provocare și căutând garanții împotriva expansiunii NATO spre est.

Comentariile lui Putin provin dintr-un film documentar intitulat "Rusia, ultima istorie".

"A fost o dezintegrare a Rusiei istorice sub numele de Uniunea Sovietică", a spus el, adăugând că în Occident se credea că dezintegrarea în continuare a Rusiei este doar o chestiune de timp.

Este binecunoscut faptul că Putin consideră colapsul URSS ca fiind o tragedie, dar remarcile sale despre dificultățile sale personale din acea perioadă sunt noi.

„Uneori a trebuit să câștig bani în plus", a spus el. "Adică, să câștig bani în plus cu mașina, ca șofer privat. Este neplăcut să vorbesc despre asta, ca să fiu sincer, dar din păcate așa a fost".

La acea vreme, taxiurile erau o raritate în Rusia, iar multe persoane particulare făceau aceste tipuri de seervicii străinilor pentru a se descurca. Unii chiar foloseau ca taxiuri vehicule de serviciu, cum ar fi ambulanțele.

Putin este un fost agent al serviciului de securitate sovietic, KGB. Cu toate acestea, la începutul anilor 1990, el a lucrat în biroul primarului din Sankt Petersburg, Anatoly Sobchak. El susține că a demisionat din KGB după lovitura de stat din august 1991 care a dus la destrămarea URSS.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin