x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin reintră în clubul liderilor europeni de mână cu Merkel

Putin reintră în clubul liderilor europeni de mână cu Merkel

de Dan Constantin    |    03 Oct 2014   •   20:14
Putin reintră în clubul liderilor europeni de mână cu Merkel

Vladimir Putin şi Angela Merkel au avut o discuţie telefonică, ieri, 2 octombrie, legată de criza din Ucraina. Printre alte subiecte abordate, anunţate de Preşedinţia rusă, au fost lupta antiteroristă şi acţiunile împotriva ISIL, măsurile de carantină faţă de epidemia Ebola.

În finalul comunicatului se menţionează că cei doi lideri vor "menţine un dialog la diferite niveluri", inclusiv la reuniunea Asia-Europa, care se va desfăşura la Milano, în 16-17 octombrie. Participarea celor doi lideri la această reuniune nu este specificată în mod explicit, dar limbajul diplomatic folosit prefigurează această posibilitate.
Acest lucru ar însemna în fapt ridicarea embargoului faţă de întâlnirile liderilor europeni din cadrul UE cu Vladimir Putin şi deschide calea spre o îndulcire a sancţiunilor aplicate Rusiei, acţiune corelată cu respectarea acordurilor de la Minsk, sub supravegherea OSCE.
În 16 octombrie, Vladimir Putin va fi în Serbia, urmând să participe la ceremoniile prilejuite de eliberarea, acum 70 de ani, a Belgradului de sub ocupaţia nazistă.

×