x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe QATAR NU POATE ACCEPTA CONDIȚIILE PUSE DE PATRU STATE ARABE CARE AU IMPUS EMBARGOUL

QATAR NU POATE ACCEPTA CONDIȚIILE PUSE DE PATRU STATE ARABE CARE AU IMPUS EMBARGOUL

de Dan Constantin    |    24 Iun 2017   •   14:22
 QATAR NU POATE ACCEPTA CONDIȚIILE PUSE DE PATRU STATE ARABE CARE AU IMPUS EMBARGOUL

Oficiali al emiratului Qatar au declarat ca nu pot accepta cele 13 conditii puse de Arabia Saudită,EAU, Egipt și Bahein. Cele 4 state au impus din 5 iunie un embargou total privind  accesul spre Qatar, acuzat de relatii cu miscările teroriste. În 9 iunie, presedintele Trump a dat un mesaj ultimativ Qatarului, declaratia fiind citită în prezenta presedintelui Iohannis, pe peluza de la Casa Albă, în cadrul conferintei comune de presă. 

 Tonul Statelor Unite s-a mai domolit după ce Qatar a semnat un contract de 6 miliarde dolari pentru achizitia de avioane F-15,Departamentul de Stat solicitand tarilor arabe să aibă cereri rezonabile la adresa Qatarului.

In 22 iunie au fost prezentate cererile celor patru state pentru ridicarea embargoului.Între aceste, apreciate ca inacceptabile de Qatar, sunt renunțarea la relatiile cu Iran, inchiderea bazei militare a Turciei, închiderea postului Al Jazeera, plata de compensatii, acceptarea de controale lunare pentru aplicarea pachetului de 13 masuri. Qatar respinge ca nefondate si acuzatiile ca sprijină miscări teroriste afiliate statului Islamic.

×