x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Regina Elisabeta a II-a împlineşte astăzi 92 de ani

Regina Elisabeta a II-a împlineşte astăzi 92 de ani

21 Apr 2018   •   10:00
Regina Elisabeta a II-a împlineşte astăzi 92 de ani

Regina Elisabeta a II-a împlineşte sâmbătă 92 de ani, iar ceremoniile omagiale cu acest prilej vor fi conduse de premierul Regatului Unit, Theresa May, informează DPA.

May a apreciat deja, vineri, serviciile aduse de regină, dăruirea şi consecvenţa ei în calitate de conducătoare a Commonwealth, comunitatea de 53 de state legate istoric de fostul imperiu britanic. Regina şi-a exprimat dorinţa ca fiul său, prinţul Charles, să preia funcţia de şef al Commonwealth, care nu este ereditară, iar şefii de guverne reuniţi la Londra şi-au dat acordul.

Ceremoniile de sâmbătă vor fi deschise de parada Royal Horse Artillery - artileria regală - prin faţa palatului Buckingham, reşedinţa din Londra a reginei. La amiază, artileriştii călare vor trage 41 de salve de tun în Hyde Park. O altă companie de artilerie o va onora pe regină cu 62 de salve la Turnul Londrei.

Regina urmează să asiste la un concert aniversar la Albert Hall, în Londra, cu participarea artiştilor Tom Jones, Kylie Minogue, Craig David, Sting şi Shaggy şi a formaţiei Ladysmith Black Mambazo din Africa de Sud.

Aniversarea de sâmbătă marchează data reală de naştere a reginei. Născută în 1926, ea domneşte din 1952. În 2015, domnia ei a depăşit-o ca durată pe cea de şase decenii a reginei Victoria, stră-străbunica ei, care a fost încoronată în 1837 şi a decedat în 1901. În iunie vor avea loc alte ceremonii, cu ocazia aniversării oficiale. AGERPRES

×