x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia acuză Germania că vrea să-i distrugă imaginea pe plan internațional

Rusia acuză Germania că vrea să-i distrugă imaginea pe plan internațional

09 Sep 2020   •   20:52
Rusia acuză Germania că vrea să-i distrugă imaginea pe plan internațional

Rusia a protestat astăzi pe lângă ambasadorului german la Moscova în privința a ceea ce consideră a fi „acuzaţiile nefondate şi ultimatumurile” Germaniei în legătură cu otrăvirea opozantului Alexei Navalnîi. Kremlinul a avertizat că un refuz de a transmite dosarul acestuia autorităţilor ruse ar fi considerat o „provocare grosolană şi ostilă”, transmite AFP.

Ministerul rus de Externe consideră că guvernul de la Berlin foloseşte „afacerea Navalnîi” pentru „a discredita Rusia pe scena internaţională”.

Potrivit unui comunicat al MAE rus, Moscova a cerut ca Berlinul să-i furnizeze „toate datele medicale, inclusiv materialele biologice, rezultatele examinărilor şi eşantioanele de teste” ale lui Navalnîi pentru „studiul aprofundat şi verificarea lor de către specialişti” ruşi.

„Absenţa acestor documente va fi considerată un refuz al guvernului federal german de a stabili adevărul în cadrul unei anchete obiective” asupra a ceea ce i s-a întâmplat principalului opozant rus, a adăugat MAE rus.

Navalnîi, principalul critic al președintelui Vladimir Putin, cunoscut pentru anchetele sale anti-corupţie şi organizarea de numeroase manifestaţii, este spitalizat la Berlin, după ce a fost otrăvit în Rusia cu un agent neurotoxic de tip Noviciok, după cum susțin medicii germani.

 

×
Subiecte în articol: rusia si germania