x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Sa-mi lasi greselile, corectorul e mort", sedinta "Charlie Hebdo" in timpul vanatorii asasinilor

"Sa-mi lasi greselile, corectorul e mort", sedinta "Charlie Hebdo" in timpul vanatorii asasinilor

de Dan Constantin    |    10 Ian 2015   •   12:16
"Sa-mi lasi greselile, corectorul e mort", sedinta "Charlie Hebdo" in timpul vanatorii asasinilor

Vineri inainte de pranz, redactia Charlie Hebdo s-a reunit pentru a pregati numarul viitor. Sedinta a fost gazduita de publicatia Liberation, care a ''imprumutat'' sala colegilor aflati inca sub socul atacului terorist caruia i-au cazut victime caricaturisti celebri , colaboratori si membri ai redactiei.

Liberation publica o cronica a acestei sedinte, articol preluat si de Le Monde.
25 de persoane au participat la sedinta care i-a reunit jurnalistii ramasi in viata dupa tragedie. Dialoguri intre oameni indurerati, dar lucizi, care evalueaza situatia de fapt. Schimba informatii decente despre familii, preiau dovezile de sprijin pentru revista si dau replici pline de miez, in stilul cunoscut, de umor negru al revistei.
O mostra: "sa-mi lasi greselile, corectorul e mort".

Se vorbeste despre funeralii - sa nu facem din ei ceea ce ar fi detestat, procesiuni nationale de doliu
Se defineste spiritul numarului urmator. Va fi un numar normal, dar si unul exceptional. Nu vor fi pagini cu necrologuri. Caricaturistii executati de teroristi vor fi prezenti cu lucrari inedite. Sedinta a fost intrerupta, la ora 13.30 de vizita premierului francez si a ministrului culturii. In acel moment teroristii erau inconjurati de fortele jandarmeriei si politiei.
Tirajul anuntat al numarului de miercuri al revistei Charlie Hebdo- un milion exemplare - reprezinta un record pentru piata presei scrise franceze

×