x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Schimb de prizonieri între Rusia şi Ucraina

Schimb de prizonieri între Rusia şi Ucraina

de Agerpres    |    31 Aug 2014   •   10:36
Schimb de prizonieri între Rusia şi Ucraina

Ucraina i-a predat Rusiei 10 paraşutişti ruşi, iar Rusia i-a predat Ucrainei 63 de soldaţi ucraineni care intraseră pe teritoriul rus săptămâna trecută, transmite duminică agenţia Reuters.

Potrivit generalului rus Aleksei Ragozin, citat de RIA Novosti, paraşutiştii ruşi au fost predaţi după negocieri "foarte dificile".

''Autorităţile de resort i-au predat de curând pe cei 63 de militari ucraineni care trecuseră frontiera rusă pe 27 august'', a declarat Ragozin, precizând că soldaţii ucraineni au fost cazaţi într-o tabără temporară, unde au primit toată asistenţa necesară.

''Astăzi, un avion de transport militar i-a dus pe soldaţii ucraineni la aeroportul civil din Belgorod, de unde ei au fost transportaţi cu autobuze la postul de control Nehoteevka, unde au fost predaţi părţii ucrainene'', a explicat generalul Ragozin.

Ucraina a anunţat săptămâna trecută că a capturat 10 paraşutişti ruşi şi i-a prezentat presei ca pe o dovadă că militari ruşi luptă alături de separatiştii proruşi în estul Ucrainei.

Rusia a afirmat la rândul său că paraşutiştii au trecut din întâmplare de un sector nemarcat al frontierei sale cu Ucraina. 

×
Subiecte în articol: schimb de prizonieri Rusia ucraina