x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Șoc: Atentat-kamikaze în Afganistan

Șoc: Atentat-kamikaze în Afganistan

23 Apr 2018   •   15:59
Șoc: Atentat-kamikaze în Afganistan

Organizaţia jihadistă Stat Islamic (SI) a revendicat atentatul sinucigaş comis, ieri, la Kabul, la un centru de înregistrare pentru alegerile legislative care vor avea loc în luna octombrie, în Afganistan.

Atentatul s-a soldat cu cel puţin 31 de morţi şi 54 de răniţi, relatau, duminică după-amiază, agenţiile de presă internaţionale. Persoanele rănite au fost transportate la spitalele din apropiere, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului afgan al Sănătăţii. Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, Najib Danesh, a declarat că atacatorul sinucigaş şi-a detonat încărcătura explozivă la intrarea în centrul unde oficialii afgani emiteau cărţi de identitate (tazkira), în cadrul procesului de înregistrare a alegătorilor, în vederea scrutinului din luna octombrie. Explozia a distrus maşini şi a spart ferestrele clădirilor din apropiere. „Erau femei, copii. Oamenii veniseră să-şi ridice cărţile de identitate”, a declarat un martor. Atentatul s-a produs în vestul capitalei afgane, în cartierul cu populaţie majoritar şiită Dasht-e-Barchi. Minoritatea şiită este vizată cu regularitate, din 2016, de atacurile SI. Atentatul de duminică este cel mai grav atac comis la Kabul, după ce aproximativ 100 de persoane au fost ucise în ianuarie cu o ambulanţă-capcană. Centre de înregistrare a alegătorilor au fost deschise începând cu 14 aprilie în Afganistan, în vederea pregătirii alegerilor legislative programate pentru 20 octombrie.

Până acum, peste 50.000 de afgani din centre urbane s-au înregistrat, potrivit unui oficial al Comisiei Electorale Independente.

×