x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Şoferii din Afganistan, rugaţi să nu mai fugă de "numărul blestemat" 39

Şoferii din Afganistan, rugaţi să nu mai fugă de "numărul blestemat" 39

de Agerpres    |    22 Iul 2014   •   17:13
Şoferii din Afganistan, rugaţi să nu mai fugă de "numărul blestemat" 39
Sursa foto: wikipedia.org

Guvernul afgan a cerut marţi şoferilor să înceteze să respingă numerele de înmatriculare care conţin cifra 39, despre care mulţi cred că poartă un 'blestem', deoarece este legat de industria secretă a prostituţiei din această ţară conservatoare, relatează AFP.

'Blestemul numărului 39' a lovit de mai multe ori în ultimii ani în Afganistan, în condiţiile în care vânzătorii de maşini vechi se plâng că rămân cu vehicule nevandabile în stoc.

Potrivit multor afgani, numărul '39' are o reputaţie proastă din cauza unui proxenet din Herat, care a fost identificat după numărul de înmatriculare, acum mai mulţi ani.

Din cauza imaginii şi activităţii ilegale a acestuia, numărul a devenit sinonim cu imoralitatea. Adevărată sau falsă, legenda s-a răspândit şi în alte oraşe afgane.

Azi, cineva care conduce o maşină cu numărul 39 riscă să fie asociat cu industria secretă a sexului din Afganistan, un subiect tabu în această ţară unde credinţa musulmană este profund înrădăcinată.

Cu toate acestea, marţi dimineaţă, pe canalul Tolo, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Sediq Sediqqi, a declarat că este ilogic ca numărul 39 să fie eliminat de sistem.

Departamentul pentru trafic din Kabul, care emite numerele de înmatriculare în capitala afgană, a declarat că posedă 800 de plăcuţe de înmatriculare pentru care nu s-au găsit doritori.

×
Subiecte în articol: afganistan numere inmatriculare