x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nu i s-a permis să intre în Statele Unite. Ce aveau în comun o franţuzoaică şi Al-Qaeda

Nu i s-a permis să intre în Statele Unite. Ce aveau în comun o franţuzoaică şi Al-Qaeda

de Alina-Elena Vasiliu    |    21 Iul 2014   •   16:59
Nu i s-a permis să intre în Statele Unite. Ce aveau în comun o franţuzoaică şi Al-Qaeda
Sursa foto: Nu i s-a permis să intre în Statele Unite. Ce aveau în comun o franţuzoaică şi Al-Qaeda

O franţuzoaică a fost oprită la aeroport, unde voia să se îmbarce cu destinaţia New York. Principala cauză ar fi faptul că numele ei seamănă, fonetic, cu numele organizaţiei teroriste Al-Qaeda, scrie Daily Mail.

Alic Aida este franţuzoaică şi are 33 de ani. În această vară, plănuia să călătorească la New York, împreună cu soţul ei şi cu cei doi copii, făcând o escală în Elveţia. La aeroportul din Geneva, a aflat, însă, că nu are voie să intre în Statele Unite ale Americii, pentru că autorităţile de acolo nu-i permit accesul. Fără a primi nici o explicaţie, femeia, împreună cu întreaga familie, a fost nevoită să-şi anuleze călătoria şi să se întoarcă acasă, într-o localitate din Alpii Francezi.

Cum nu există nici o altă cauză pentru care s-ar putea explica interzicerea accesului în SUA, femeia presupune că motivul este că pronunţia numelui ei seamănă izbitor de mult cu denumirea reţelei teroriste Al-Qaeda. Entuziasmată, în ziua zborului, femeia avea chiar şi unghiile vopsite în culorile steagului american.

„M-am obişnuit ca prietenii mei să facă glume pe această temă, dar nu mă aşteptam la asta”, a mărturisit Alic Aida. Aceasta spune că numele ei, de origine slavă, se pronunţă, de fapt, Alitch.

Familia a cheltuit aproape 3.800 de dolari pe călătoria devenită un eşec, deoarece compania aeriană a refuzat să le returneze contravaloarea biletelor de avion.

În 2012, peste 21.000 de nume figurau pe lista persoanelor care nu erau primite pe teritoriul american, din motive religioase, etnice sau rasiale.

×