x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Talibanii impun noi interdicții în Afganistan. Restricții SEVERE pentru femei

Talibanii impun noi interdicții în Afganistan. Restricții SEVERE pentru femei

26 Dec 2021   •   19:45
Talibanii impun noi interdicții în Afganistan. Restricții SEVERE pentru femei
Sursa foto: Agerpres

Regimul taliban de la Kabul le interzice femeilor să călătorească singure. Acestea vor trebui însoțite de un bărbat din familie pe distanțe lungi.

Ministerul pentru Promovarea Virtuţii şi Prevenirea Viciilor le cere şoferilor să nu le dea voie femeilor în vehiculele lor decât dacă acestea poartă vălul islamic.
"Femeile pot călători mai mult de 72 de kilometri doar dacă sunt însoţite de un membru apropiat al familiei de sex masculin", a spus purtătorul de cuvânt al ministerului, Sadeq Akif Muhajir.

În urmă cu câteva săptămâni, instituția a interzis posturilor tv afgane să difuzeze telenovele şi seriale sentimentale în care joacă femei şi iar jurnalistele să poarte vălul islamic pe ecran.

Populația se sex feminin este discriminată de regimul taliban. 

Totuși, în unele provincii, autorităţile locale au redeschis şcolile pentru fete, deși multe nu pot să le frecventeze.

În perioada 1996-2001, când talibanii au fost la putere, aceștia au impus femeilor purtarea burqa. Acestea puteau părăsi locuinţele doar însoţite de un bărbat şi nu aveau voie să muncească sau să studieze. Astfel, deciziile de acum par să se apropie de cele din perioada când talibanii s-au aflat prima oară la putere.

×
Subiecte în articol: talibani femei afganistan