x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ultimele cuvinte pe care le-a auzit soldatul canadian decedat în atacul armat din Ottawa

Ultimele cuvinte pe care le-a auzit soldatul canadian decedat în atacul armat din Ottawa

24 Oct 2014   •   15:56
Ultimele cuvinte pe care le-a auzit soldatul canadian decedat în atacul armat din Ottawa

O trecătoare, care a încercat să salveze viața căpitanului Nathan Cirillo, după ce acesta a fost împușcat în atacul armat ce a avut loc în Ottawa, capitala Canadei, a dezvăluit presei care au fost cuvintele pe care i le-a spus militarului, pentru a-i ajuta suferința.

"I-am spus că este iubit, că este un bărbat curajos și un om bun, Sper ca vorbele mele să ofere puțină alinare părinților săi, să știe că nu a sângerat singur pe caldarâm".

Canadian Press a relatat, în baza celor povestite de un martor ocular, că un atacul armat a aparținut unei persoane îmbrăcată complet în negru, cu o eşarfă care îi acoperea nasul şi gura. El a tras de două ori cu o armă de vânătoare în direcţia militarului din garda de onoare de la Monumentul eroilor canadieni, iar după ce acesta a căzut ca secerat la pământ a ridicat triumfător arma deasupra capului şi s-a îndreptat spre parlament.

Mai târziu atacatorul a fost eliminat în incinta legislativului canadian, o înregistrare video cu această parte a operaţiunii forţelor de securitate a fost postată pe Youtube. Martorii au numărat până la 30 de împuşcături în clădirea parlamentului.
Militarul din garda de onoare, căpitanul Nathan Cirillo, a murit în urma rănilor.

×