x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un adolescent britanic a fost condamnat la doi ani de detenţie pentru că a piratat contul unui ex-şef al CIA

Un adolescent britanic a fost condamnat la doi ani de detenţie pentru că a piratat contul unui ex-şef al CIA

20 Apr 2018   •   22:00
Un adolescent britanic a fost condamnat la doi ani de detenţie pentru că a piratat contul unui ex-şef al CIA

Un adolescent britanic care a reuşit să pirateze conturile unor înalţi responsabili americani, inclusiv pe cel al fostului director al CIA John Brennan, a fost condamnat vineri la Londra la doi ani de detenţie într-un centru pentru tineri, relatează AFP.

În cursul unei audieri în ianuarie, Kane Gamble, în vârstă de 18 ani, a pledat ''vinovat'' pentru circa zece infracţiuni prevăzute în legislaţia privind securitatea informatică ce au fost comise între iunie 2015 şi februarie 2016.

Vineri, în faţa Tribunalului din Old Bailey, el era însoţit de mama sa la anunţarea condamnării sale, care include confiscarea materialului său informatic.

Din camera sa din Coalville (centrul Angliei), tânărul a reuşit să obţină prin telefon informaţii de la centre de apel, pe care le-a folosit apoi pentru a pirata conturi.

El s-a dat îndeosebi drept John Brennan la operatorii de telefonie Verizon şi AOL. A reuşit apoi să obţină mai multe documente sensibile din email-ul fostului director al CIA, inclusiv informaţii despre operaţiuni militare şi informaţii din Iran şi Afganistan.

Printre alte ţinte figurează consilieri ai fostului preşedinte american Barack Obama, un agent al FBI, reţeaua Ministerului Justiţiei etc.

Kane Gamble a fost arestat în februarie 2017, la cererea FBI.

Potrivit acuzării, faptele sale vizau să-i susţină pe palestinieni şi erau motivate de ''moartea unor civili nevinovaţi''. Avocatul apărării, William Harbage, a invocat ''naivitatea'' adolescentului, care n-a vrut niciodată să rănească pe cineva. AGERPRES

×