x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un oficial din serviciul ungar de imigraţie arestat împreună cu o româncă, suspectaţi de luare de mită pentru cetăţenie

Un oficial din serviciul ungar de imigraţie arestat împreună cu o româncă, suspectaţi de luare de mită pentru cetăţenie

de Agerpres    |    10 Iul 2014   •   23:15
Un oficial din serviciul ungar de imigraţie arestat împreună cu o româncă, suspectaţi de luare de mită pentru cetăţenie

Poliţia ungară a arestat un oficial guvernamental şi o româncă suspectaţi de luare de mită pentru obţinerea de documente de imigrare, a anunţat joi postul public de televiziune M1, informează agenţia MTI.

Serviciile de Protecţie Naţională, care investighează corupţia guvernamentală, a analizat rapoarte ce îl suspectează pe ofiţerul din serviciul de imigraţie că a acordat cetăţenia ungară unor străini care nu îndeplineau criteriile, de mai multe ori începând din vara anului trecut, a precizat M1 în programul de ştiri Hirado.

Poliţia l-a arestat pe oficial la locul său de muncă dintr-un birou districtual din cadrul Biroului de Imigraţie şi Cetăţenie din Budapesta. Suspectul a recunoscut că a primit mită de 20.000-50.000 de forinţi per caz /64-161 de euro/ pentru a trece cu vederea neajunsurile unui solicitant, de exemplu necunoaşterea limbii maghiare. Poliţia a acţionat sub acoperire şi a arestat şi o româncă în vârstă de 36 de ani, care a acţionat ca intermediar.

Akos Gergely Kovacs, un purtător de cuvânt al Parchetului din Budapesta, a declarat pentru M1 că suspectul a fost reţinut. 

×
Subiecte în articol: luare de mita