x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un profesor de la Oxford a demisionat după ce a aflat că principalul investitor al Şcolii Politice din cadrul Universităţii este susţinător Donald Trump

Un profesor de la Oxford a demisionat după ce a aflat că principalul investitor al Şcolii Politice din cadrul Universităţii este susţinător Donald Trump

29 Aug 2017   •   16:48
Un profesor de la Oxford a demisionat după ce a aflat că principalul investitor al Şcolii Politice din cadrul Universităţii este susţinător Donald Trump

Un academician politic principal a demisionat din postul său de la Universitatea Oxford, după ce a afirmat că unul dintre principalii patroni ai universităţii este, de asemenea, şi cel mai mare susţinător financiar al lui Donald Trump, scrie The Guardian.

Bo Rothstein a fost profesor de Guvern şi politici publice la Şcoala Politică Balvatnik, numită aşa după miliardarul ucrainian Leonard Blavatnik, care a oferit universităţii suma de 75 de mii de lire pentru a înfiinţa şcoala.

Rothstein a spus că demisionează luni, după ce a aflat că Blavatnik a oferit o donaţie substanţială la inaugurarea lui Donald Trump, despre care spune că este “iresponsabil şi de neînţeles”.

La câteva ore de la demisie, purtătorul de cuvânt al lui Blavatnik a spus că donaţia oferită lui Trump a fost de “doar” 770,000 de lire, oferiţi pentru “a ajuta la organizarea de evenimente publice şi private din timpul săptămânii care urmează inaugurării”. Purtătorul de cuvânt a mai afirmat că “nici Blavatnik nici vreo companie de a sa nu a făcut vreodată o donaţie pentru campania prezidenţială a lui Trump”.

În scrisoarea sa de demisie, Rothstein a afirmat că Donald Trump reprezintă pentru el opusul unei “politici de calitate”.

×