x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Virus asemănător poliomelitei, responsabil de paralizia a 20 de persoane din California

Virus asemănător poliomelitei, responsabil de paralizia a 20 de persoane din California

24 Feb 2014   •   13:37
Virus asemănător poliomelitei, responsabil de paralizia a 20 de persoane din California

Medicii din SUA au avertizat, în cadrul unei întâlniri a Academiei Americane de Neurologie, că 20 de persoane infectate cu un virus asemănător poliomelitei au dezvoltat paralizii, unele la toate cele patru membre, răspândirea virusului fiind observată într-o rază de 160 de kilometri în statul California.

Poliomelita a fost eradicată în SUA, însă viruşi similari, care atacă sistemul nervos, cauzând paralizie, încă mai există. Doctorii spun că momentan nu există riscul unei epidemii, infecţiile rămânând rare.

Poliomelita este un virus care invadează rapid sistemul nervos al copiilor, cauzând paralizia la un caz din 200. Poate fi fatal dacă sunt afectaţi plâmânii. Datorită programelor de vaccinare, însă, poliomelita a fost practic eradicată în majoritatea ţărilor lumii, rămânând o problemă, azi, doar în Afganistan, Nigeria şi Pakistan.

Cele 20 de cazuri raportate, majoritatea afectând copiii, au fost observate în ultimele 18 luni, pe o rază de 160 de kilometri din California.

Medicii cred că pacienţii au paralizat din cauza enterovirusului 68. Toţi pacienţii fuseseră vaccinaţi împotriva poliomelitei. Simptomele au variat de la rigiditate într-un singur membru, la paralizia completă a mâinilor şi picioarelor.

"Nu s-a observat o creştere semnificativă a ritmului de infectare, deci nu credem că există un risc de epidemie. Aceasta este vestea bună. Vestea rea e că cei care au avut ghinionul de a fi infectaţi şi a dezvolta simptome, care tind să fie moderate şi severe, nu par a răspunde la tratament", a declarat Emanuelle Waubant, neurolog la Universitatea California. 

×