x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ziarişti de la BBC, bătuţi în Rusia

Ziarişti de la BBC, bătuţi în Rusia

de Agerpres    |    18 Sep 2014   •   16:22
Ziarişti de la BBC, bătuţi în Rusia

O echipă de ziarişti de la BBC a fost agresată de persoane necunoscute în sudul Rusiei, unde realizau un reportaj referitor la soldaţi ucişi în apropiere de graniţa cu Ucraina, a anunţat joi canalul de televiziune britanică.

"Echipa noastră a fost bătută cu violenţă, camera de filmat a fost distrusă şi apoi confiscată", se arată într-un comunicat difuzat de BBC.

"Agresiunea şi distrugerea materialului şi a înregistrărilor fac parte în mod clar dintr-o tentativă premeditată ce vizează împiedicarea ziariştilor acreditaţi să realizeze un reportaj", se arată în comunicat.

Cei trei ziarişti ai echipei efectuau o anchetă în oraşul Astrahan "privind moartea unor soldaţi ruşi în apropiere de graniţa cu Ucraina" când "au fost agresaţi de persoane neidenficate într-un atac premeditat", a precizat sursa citată.

Potrivit purtătorului de cuvânt al canalului, James Hardy, cameramanul de la BBC a primit îngrijiri medicale pentru "comoţie şi alte răni".

O anchetă în acest caz este în curs de desfăşurare, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Astrahan, Piotr Russanov.

×
Subiecte în articol: jurnalisti batuti