x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Crin Bologa - propus de ministrul Justiţiei pentru şefia DNA

Crin Bologa - propus de ministrul Justiţiei pentru şefia DNA

21 Ian 2020   •   10:30
Crin Bologa - propus de ministrul Justiţiei pentru şefia DNA

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat, marţi, că îl propune pe Crin Bologa pentru numirea în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

"Domnul procuror Crin Bologa cunoaşte DNA, a lucrat în DNA şi nu a avut nicio intersecţie cu pasivele DNA. A prezentat un proiect de management complet, concret, cu soluţii aplicate. Prestaţia la interviu a fost impresionantă, puternică şi echilibrată în acelaşi timp. Aduce garanţia că lupta anticorupţie va continua energic în condiţii de deplin respect al drepturilor şi garanţiilor procesuale", a motivat Predoiu.

Conform procedurii, propunerea ministrului va fi înaintată Consiliului Superior al Magistraturii, care va acorda un aviz. După obţinerea acestuia, Predoiu va înainta propunerea preşedintelui Klaus Iohannis în vederea numirii noului şef al DNA.

Ministerul Justiţiei a declanşat în luna decembrie a anului trecut procedura de selecţie pentru propunerea de numire a procurorilor-şefi ai Parchetului General, DNA şi DIICOT.

Cinci candidaţi s-au înscris la selecţia pentru numirea procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie: Mariana Alexandru, Crin-Nicu Bologa, Camelia Elena Grecu, Ionuţ Botnaru, Nistor Călin. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Crin Bologa