x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Doi constănțeni, condamnați pentru chinuirea și uciderea unui câine fără stăpân

Doi constănțeni, condamnați pentru chinuirea și uciderea unui câine fără stăpân

20 Oct 2017   •   15:58
Doi constănțeni, condamnați pentru chinuirea și uciderea unui câine fără stăpân
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Doi bărbați au fost condamnați la opt luni de închisoare cu suspendare după ce au fost găsiți vinovați pentru chinuirea și uciderea cu bestialitate a unui câine maidanez. Judecătorii constănțeni au decis, în același dosar, ca o altă persoană, minoră, participantă la scena respectivă, să fie supravegheată timp de trei ani.

Faptele de care au fost acuzați cei trei s-au petrecut în luna februarie 2016. Potrivit unui martor, cele trei persoane 'au lovit un câine fără stăpân cu o cazma și au asmuțit un alt câine de luptă asupra sa, până ce acesta nu a mai mișcat, iar ulterior l-au introdus într-un sac și apoi în portbagajul unui autoturism, părăsind locul faptei'.

În actul de acuzare se spune că cei trei indivizi au lovit în repetate rânduri cu o lopată pe care o aveau asupra lor, un câine fără stăpân, în timp ce un câine de luptă, fără botniță, ținut în lesă de C.G.A. și la comanda acestuia, a atacat și mușcat de gât câinele fără stăpân.

”Prin sentința penală din data de 02.10.2017, Judecătoria Constanța a dispus condamnarea inculpaților VÂLCU EUGEN LAURENȚIU și CHIRIȚĂ CRISTIAN GABRIEL la o pedeapsă de 8 luni închisoare și suspendarea sub supraveghere a pedepselor pe un termen de supraveghere de 3 ani. Față de inculpatul minor C.G.A. instanța de judecată a aplicat măsura educativă a supravegherii pe o perioadă de 3 luni', se arată în actul de acuzare.

Sursa: reporterntv.ro

×