x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Gabriela Baltag reclamă hărțuirea judecătorilor

Gabriela Baltag reclamă hărțuirea judecătorilor

de Dan Constantin    |    06 Oct 2016   •   10:16
Gabriela Baltag reclamă hărțuirea judecătorilor

Alegerile pentru noul CSM au depășit faza depunerii candidaturilor și a anunțării programelor electorale individuale. Procedurile de vot se desfăşoară fără abundență de informații. Doar incidentul de la desemnarea reprezentanţilor parchetelor de pe lângă tribunale în București s-a bucurat de publicitate și de o hotărâre de refacere a alegerilor luată de CSM.

Domnișoara Lăncrănjan a făcut o lucrare de doctorat pentru a demonstra Alinei Ghica, șefa comisiei electorale din CSM, cum i s-a furat șansa de a avansa spre CSM cu un buletin în care x-ul a fost înlocuit cu un guguloi.

Personajele lui Caragiale trăiesc, iată, reîncarnate în procurorii din București! Sistemul binomului arată o cultură teatrală temeinică și împinge actori dedicați spre CSM care să-i susțină partitura și pozițiile câștigate în câmpul tactic.

O voce deplin recomandată de prestația din ultimii ani pentru o reformare reală a Justiției este judecătoarea Gabriela Baltag. În hățișul de interese oculte, mesajul președintei AMR este puțin difuzat și adversari asociați în jurul ministrului Prună caută să minimalizeze criza puternică din sistem relevată de Memorandumul pentru Justiție.

Programul electoral structurat pe trei capitole detaliază punctele nevralgice, cauzele de fond ale unor blocaje instituționale care afectează independența judecătorilor, produc discriminări între instanțe și avantaje salariale pentru procurori.

,,Sistemul și-a consolidat astăzi un mecanism, uneori cu accente de represiune, ce poartă în mod pretențios denumirea de Inspecție Judiciară, instituție cu pretenții de independență totală, chiar dacă funcționează după tipul subordonării ierarhice, de tipul celui din parchete”, remarcă Gabriela Baltag.

Metoda discreționară a autosesizării având ca finalitate hărțuirea unor magistrați incomozi, în special a judecătorilor pentru soluțiile pe care aceștia și le asumă, s-a transformat, în opinia candidatului la demnitatea de membru ales în CSM, într-o adevărată vănătoare a IJ împotriva judecătorilor, cenzurând actul de judecată al acestora. Diagnosticul pus asupra Inspecţiei Judiciare este de mare severitate și îngrijorător: comportament de suprainstanță.

 

×