Prin urmare, cu friptura rămasă de la masa de Paște poți să prepari o delicioasă ruladă din carne.
Ingrediente:
- 400 g aluat foietaj
- 300 g friptură de miel
- 5 ouă fierte
- 3 ouă crude
- 400 g spanac fiert(tocat)
- 100 g șuncă de casă(de porc)
- 5 fire ceapă verde
- 3-4 fire usturoi verde
- 100 g cașcaval
- 1 lingură de unt
- 2 linguri ulei
- 5-6 roșii cherry
- sare
- piper
-
Preparare
Pentru ruladă, trebuie să începi mai întâi prin a tăia șunca felii, pe care le rumenești într-o tigaie cu unt și ulei până când se devin ușor crocante.
Pe urmă, se taie friptura în cubulețe sau se dă prin mașina de tocat pentru a o mărunți. Între timp, toacă mărunt ceapa și usturoiul. Taie roșiile în sferturi și rade cașcavalul pe o răzătoare mică.
În aceeași tigaie în care ai rumenit șunca, adaugă ceapa și usturoiul tocate și lasă-le să se înmoaie. Apoi adaugă roșiile și spanacul fiert și tocat.
-
Toarnă un polonic de supă și lasă să fiarbă până când lichidul scade, urmând să adaugi apoi friptura, cele trei ouă crude și cașcavalul, amestecând totul bine. Ajustează gustul cu sare și piper.
Întinde aluatul de foietaj pe o foaie de copt și distribuie, apoi, umplutura de spanac uniform. Pe una dintre margini, așează ouăle fierte și decojite. Rulează aluatul strâns peste umplutură pentru a forma rulada și transfer-o într-o tavă unsă cu unt. Unge rulada cu puțin unt și presară susan negru deasupra.
Citește pe Antena3.roSilviu Prigoană a fost înmormântat azi. Mesajul transmis de familia acestuia Rulada se coace în cuptorul preîncălzit la 180 °C timp de aproximativ 30-40 de minute sau până când devine frumos rumenită. Preparatul se poate servi rece sau cald, alături de spanac sau ouă, potrivit a1.ro.