x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Magistratul care judecă dosarul copiilor agresaţi într-o grădiniţă, verificat de Inspecţia Judiciară

Magistratul care judecă dosarul copiilor agresaţi într-o grădiniţă, verificat de Inspecţia Judiciară

29 Sep 2016   •   14:42
Magistratul care judecă dosarul copiilor agresaţi într-o grădiniţă, verificat de Inspecţia Judiciară

Contestat în repetate rânduri după ce s-a încăpăţânat să ceară, obsesiv, audierea mai multor copii agresaţi de educatoarele de la Grădiniţa Micul Regat din Constanţa, judecătorul Bogdan Alexandru Arhip va fi judecat, la rândul lui, de Inspecţia Judiciară.

'La data de 12.07.2016 Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu ca urmare a apariției în mass media a mai multor articole referitoare la modul de instrumentare a dosarului cunoscut opiniei publice sub numele Grădinița groazei, aflat pe rolul Judecătoriei Constanța. Lucrarea a fost înregistrată sub nr. 4911/IJ/2649/DIJ/2016 la Direcția de inspecție judiciară pentru judecători.


Verificările prealabile au fost efectuate de inspectorii judiciari desemnați în condițiile art. 11 alin. (3) din Regulamentul privind normele pentru efectuarea lucrărilor de inspecție judiciară de către Inspecția Judiciară, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 1027/2012 publicat în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 802/29 noiembrie 2012, competența Inspecției Judiciare fiind, potrivit prevederilor art. 45 alin. (3) și (4) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, de a stabili dacă există indiciile săvârșirii de către magistrați a unei abateri disciplinare și de a se pronunța după caz, în funcție de rezultatul verificărilor. După finalizarea verificărilor prealabile inspectorii judiciari au dispus, la data de 16.09.2016, începerea cercetării disciplinare', se arată într-o informare a Inspecției Judiciare.

Sursa: reporterntv.ro

×