x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Mircea Băsescu, la un pas de eliberarea condiționată

Mircea Băsescu, la un pas de eliberarea condiționată

19 Feb 2017   •   21:10
Mircea Băsescu, la un pas de eliberarea condiționată

Fratele fostului președinte Traian Băsescu, Mircea Băsescu, este la un pas de eliberarea condiționată. Acesta a depus o noua cerere de eliberare condiționată, care a fost acceptată de Judecătoria Medgidia, potrivit Stiri pe surse.

Mircea Băsescu nu este la prima încercare de a obține eliberarea condiționată. În 6 octombrie, Judecătoria Medgidia a admis cererea lui Mircea Băsescu, fratele lui Traian Băsescu, de eliberare condiţionată, însă decizia nu a fost definitivă, iar DNA a contestat-o și a câștigat în fața instanței.

Conform legii, el întruneşte condiţiile pentru eliberare condiţionată - are peste 60 de ani, deci execută doar o treime din pedeapsă, iar timp de 12 luni s-a aflat în arest preventiv sau la domiciliu.

În data de 16 iunie Curtea de Apel Constanţa a menţinut verdictul dat de Tribunal de condamnare a lui Mircea Băsescu la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost acuzat că a primit 600.000 de euro mită de la familia lui Sandu Anghel. Decizia Curţii de Apel a fost definitivă.

×
Subiecte în articol: mircea basescu