x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Represiunea în ,,Rarinca”, fără rușine

Represiunea în ,,Rarinca”, fără rușine

de Dan Constantin    |    27 Oct 2016   •   08:50
Represiunea în ,,Rarinca”, fără rușine

Pedepsirea magistraților care au îndrăznit să dea decizii favorabile Marianei Rarinca este în continuare pata rușinoasă pe obrazul Justiției românești, și așa schimonosit, greu de ascuns sub farduri groase. Judecarea în CSM a magistraților Risantea Găgescu și Damian Dolache de la Curtea de Apel București se târăște din termen în termen spre finalul pronunțării. Secția de judecători în materie disciplinară a decis în 24 octombrie că pronunțarea va fi dată în 31 octombrie. Un CSM aflat în moarte clinică, sub povara unui mandat marcat de multe decizii penibile și rare tresăriri de orgoliu, nu poate scăpa nici în ceasul al 12-lea de presiunile binomului care au condamnat-o pe Mariana Rarinca. Mecanismul infernal pornit împotriva unui cetățean simplu care a avut iluzia că se poate judeca în România, într-o pricină privată cu șefa Înaltei Curți de Casație și Jusțiție, funcționează încă.

Inspecția Judiciară, în vechea structură, a pornit în 2015 procedura disciplinară împotriva celor doi magistrați care, vezi Doamne, au nedreptățit-o pe Livia Stanciu și, blasfemie, au motivat în decizia de achitare a Marianei Rarinca faptul că probele nu au fost administrate legal de procurorii DNA. Procurorii au pornit o procedură de contestație în anulare, câștigată, evident. Judecătoarea Găgescu a dorit să intervină în proces ca să se apere, motiv pentru o unealtă acoperită de la trompeta finanțată din banii furați de la ASTRA să sesiseze Inspectia Judiciară. Așa se face că, în 31 octombrie, vom avea pentru Găgescu două decizii la procedurile disciplinare în consecințele mascaradei judiciare ,,Rarinca”.

Gabriela Baltag, președintele Asociației Magistraților din România, care, în virtutea mandatului organizației profesionale, și-a apărat public colegii de la Curtea de Apel și a avut opinii legate de moralitatea Liviei Stanciu în cazul Rarinca este și ea ținta represiunii. CSM are și aici o ,,sarcină”. 

 

 

×