x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Va merge Tudose la Adunarea Generală a ONU? Când este posibilă o vizită în SUA?

Va merge Tudose la Adunarea Generală a ONU? Când este posibilă o vizită în SUA?

de Dan Constantin    |    03 Sep 2017   •   12:14
Va merge Tudose la Adunarea Generală a ONU? Când este posibilă o vizită în SUA?

George Maior, ambasadorul României la Washington, a anunțat că primul ministru al României va face o vizită în această toamnă în Statele Unite. Nu a precizat însă data .

Același ambasador a dat informația că și ministrul Apărării va avea o vizită în această toamnă î Statele Unite. Apoi a menționat că în 19 septembrie Țuțuianu se va întâlni cu secretarul de stat al Apărării al Statelor Unite.

 În 19 septembrie se deschid la New York dezbaterile generale în sesiunea Adunării Generale ONU.De regulă , din partea României participă Președintele sau Premierul, fără a fi o regulă de rotație a reprezentării. Anul trecut  la Adunarea generală ONU  de toamnă a fost prezent Klaus Iohannis.Prședintele a mai făcut în acest an o vizită în SUA când a fost primit de Donald Trump la Casa Albă.

 O a doua vizită în acelasi an în SUA a Presedintelui nu este uzuală. AȘADAR SUNT ȘANSE MARI CA PREMIERUL MIHAI TUDOSE  să reprezinte România la Sesiunea Generală a ONU și să aibă și un program de întâlniri în Statele Unite în perioada 18-24 septembrie.

×