x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale 100 de tone de material antiderapant au fost aruncate în Bistriţa-Năsăud

100 de tone de material antiderapant au fost aruncate în Bistriţa-Năsăud

13 Noi 2016   •   10:30
100 de tone de material antiderapant au fost aruncate în Bistriţa-Năsăud

Peste 100 de tone de material antiderapant au fost aruncate în noaptea de sâmbătă spre duminică pe drumurile naţionale din judeţul Bistriţa-Năsăud, ca urmare a ninsorilor, potrivit informaţiilor furnizate Agerpres de către purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Marius Rus. 

În Pasul Tihuţa, pe DN 17, care este principala cale de legătură dintre Transilvania şi Moldova, s-a intervenit cu şapte utilaje de deszăpezire şi aproximativ 100 de tone de material antiderapant. 

La această oră, în zonă ninge viscolit, iar zăpada ajunge pe carosabil, îngreunând intervenţia drumarilor şi circulaţia pe tronsoanele afectate. 

S-a mai intervenit cu două utilaje de deszăpezire şi 10 tone de material antiderapant în Dealul Ştefăniţei, pe DN 17C (la graniţa cu judeţul Maramureş), şi cu un utilaj şi 10 tone de material antiderapant pe DN 15A, care face legătura cu judeţul Mureş. 

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, Crina Sîrb, a declarat că în zona Pasului Tihuţa patrulează în permanenţă un echipaj al Poliţiei Rutiere, dar până acum nu au fost aplicate sancţiuni pentru autovehicule nepregătite de iarnă şi nici nu au fost înregistrate blocaje în trafic. 

Circulaţia rutieră în Bistriţa-Năsăud se desfăşoară în condiţii de iarnă, judeţul fiind sub avertizare meteorologică - cod galben.

×