x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Anchetă epidemiologică la Brașov după ce mai mulți adolescenți s-au îmbolnăvit de meningită

Anchetă epidemiologică la Brașov după ce mai mulți adolescenți s-au îmbolnăvit de meningită

17 Iun 2017   •   13:35
Anchetă epidemiologică la Brașov după ce mai mulți adolescenți s-au îmbolnăvit de meningită
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică a trimis încă de vineri o echipă la Braşov pentru a face o anchetă epidemiologică, împreună cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică din acest judeţ, a declarat pentru AGERPRES consilierul onorific al ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila. 

"Referitor la situaţia înregistrată la Braşov, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile precizează că, după înregistrarea unui deces, probabil cauzat de o infecţie meningococică, a trimis de ieri - 16 iunie - o echipă la Braşov pentru a realiza o anchetă epidemiologică, împreună cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Braşov. Marea majoritatea ai contacţilor persoanei decedate au fost consultaţi la Spitalul Boli Infecţioase Braşov. Este vorba de circa 200 de persoane, iar 18 dintre ei, care prezintă un simptom febril, cefalee şi unii dintre ei vărsături au fost internaţi la această unitate sanitară", a spus Rafila. 

Potrivit acestuia starea de sănătate a celor 18 persoane este bună, ei aflându-se sub tratament medical de specialitate. 

"Contacţii au primit profilaxie antibiotică specifică, iar autorităţile sanitare sunt pregătite, dacă va fi cazul, să trateze eventualii pacienţii atât în Braşov cât şi în unităţi sanitare din Bucureşti", a mai spus consilierul ministrului Sănătăţii. 

El a precizat că probele biologice de la pacientul decedat, dar şi de la alte persoane internate la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov au fost trimise la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" pentru precizare de diagnostic. 

Directorul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase, dr. Ramona Ionescu, a declarat, vineri seară, că la unul dintre cele două cazuri care erau suspectate de a avea meningită analizele au confirmat acest lucru. 

Un adolescent de 17 ani a murit miercuri noapte la Spitalul Clinic de Copii şi alţi opt minori sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase, fiind suspectaţi de meningită, dar sunt în afara pericolului, potrivit reprezentanţilor autorităţilor sanitare din Braşov. Tinerii au ajuns la spital după ce au participat la o petrecere de majorat în localitatea Tărlungeni. AGERPRES

×