x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Dâmboviţa: Şapte maşini avariate, după ce au derapat din cauza poleiului, pe DN 71 Târgovişte-Bucureşti, la Bălteni

Dâmboviţa: Şapte maşini avariate, după ce au derapat din cauza poleiului, pe DN 71 Târgovişte-Bucureşti, la Bălteni

16 Noi 2016   •   14:05
Dâmboviţa: Şapte maşini avariate, după ce au derapat din cauza poleiului, pe DN 71 Târgovişte-Bucureşti, la Bălteni

Mai multe accidente au avut loc, miercuri, pe DN 71 Târgovişte-Bucureşti, în zona localităţii Bălteni, din cauza poleiului de pe carosabil, iar şapte autovehicule au fost avariate, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa, remis miercuri AGERPRES. 

Nicio persoană nu a fost rănită. 

Poliţia a amendat administratorul drumului naţional cu 12.500 de lei. 

''Pe DN 71, în zona localităţii Bălteni, s-au produs 4 accidente de circulaţie, în care au fost implicate 7 autovehicule, în urma cărora au rezultat numai pagube materiale. Din primele verificări s-a stabilit că principala cauză de producere a evenimentelor rutiere a constituit-o carosabilul acoperit cu polei. Poliţiştii au procedat la sancţionarea contravenţională a administratorului drumului public pentru neîndeplinirea obligaţiei de întreţinere a carosabilului pe timp de iarnă, potrivit reglementărilor în vigoare'', potrivit comunicatul IPJ Dâmboviţa. 

De asemenea, patru dintre şoferii autovehiculelor implicate au fost amendaţi pentru neadaptarea vitezei la condiţiile de drum. 

Poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu şi-au echipat corespunzător autovehiculele cu anvelope specifice sezonului. 

''Vă reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. Dacă partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, toţi conducătorii de autovehicule trebuie să circule cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii meteo este mult mai mare'', conform sursei citate. 

Şoferii sunt atenţionaţi, totodată, că trebuie să îşi sporească atenţia pe toată durata deplasării, în special la intrările şi ieşirile de pe poduri şi la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate. 

''În timpul călătoriei, nu acţionaţi brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi utilizaţi cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos. Se recomandă evitarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat sau a unui carosabil acoperit cu zăpadă sau polei, se dovedesc extrem de periculoase'', se menţionează în comunicatul IPJ Dâmboviţa. AGERPRES

×