x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Droguri la festivalul UNTOLD. Câte persoane au fost reţinute

Droguri la festivalul UNTOLD. Câte persoane au fost reţinute

31 Iul 2015   •   17:03
Droguri la festivalul UNTOLD. Câte persoane au fost reţinute
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Poliţiştii au depistat în prima zi a festivalului UNTOLD nouă persoane care aveau asupra lor droguri pentru consum propriu.

Potrivit unui comunicat al IPJ Cluj transmis vineri AGERPRES, începând de joi, care a fost prima zi de festival, efectivele structurilor Ministerului Afacerilor Interne au fost suplimentate, ajungând la o medie zilnică de circa 800 de poliţişti, jandarmi şi personal I.S.U. şi UPU-SMURD Cluj.

'În cursul zilei de ieri au fost constatate 11 fapte de natură penală, dintre care 2 infracţiuni de furt şi 9 infracţiuni pentru deţinere de droguri de risc pentru consum propriu. (...) În urma analizării situaţiei operative înregistrate ieri, 30 iulie a.c., în contextul desfăşurării celui mai mare festival muzical pe raza municipiului Cluj-Napoca, a rezultat că nu au fost raportate incidente majore de natură să afecteze liniştea şi ordinea publică', se arată în comunicat.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj şi jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca desfăşoară activităţi de informare şi prevenire, distribuind participanţilor flyere cu recomandări pentru prevenirea furturilor de bunuri personale, precum şi pentru prevenirea faptelor antisociale, fiind organizate puncte de informare.

Pentru preîntâmpinarea unor evenimente neplăcute, poliţiştii au desfăşurat activităţi de informare în zonele de camping şi în parcările special amenajate, înainte de debutul acestui festival.

În ceea ce priveşte situaţiile de urgenţă, 125 de persoane au primit îngrijiri de prim-ajutor şi asistenţă medicală, dintre acestea doar două au necesitat transportul la spital, afecţiunile înregistrate în general au fost remediate în punctele de acordare a primului ajutor şi Punctul Medical Avansat.

'Inspecţia de Prevenire din cadrul I.S.U. Cluj a desfăşurat controale de prevenire a situaţiilor de urgenţă la construcţiile şi amenajările în care se desfăşoară activităţi pe perioada festivalului, precum şi la imobilele sau spaţiile amenajate pentru cazarea participanţilor la festival. Pentru buna desfăşurare a acestui festival activităţile de control pe domeniul prevenirii situaţiilor de urgenţă vor continua, punându-se accent pe înlăturarea pe loc sau în timp foarte scurt a deficienţelor constatate', se mai arată în comunicat.

Festivalul UNTOLD, care se va termina în 2 august, este principalul eveniment de divertisment al programului Cluj Capitală Europeană de Tineret, titlu pe care oraşul îl deţine pe tot parcursul anului. În Cluj sunt aşteptate să sosească peste 250.000 de persoane în aceste patru zile de festival, care vor participa la zecile de evenimente şi concerte pregătite de organizatori.

×