x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Pompierii acţionează pentru lichidarea ultimelor focare ale incendiului de vegetaţie de lângă cetatea Poenari

Pompierii acţionează pentru lichidarea ultimelor focare ale incendiului de vegetaţie de lângă cetatea Poenari

24 Apr 2018   •   11:53
Pompierii acţionează pentru lichidarea ultimelor focare ale incendiului de vegetaţie de lângă cetatea Poenari

Pompierii argeşeni acţionează, marţi, pentru lichidarea ultimelor focare ale incendiului de vegetaţie de lângă cetatea Poenari, intervenţiile având loc doar la sol. 

"În urma recunoaşterii realizate în această dimineaţă cu ajutorul elicopterului, nu au mai fost identificate fumegaţii. (...) Elicopterele, cât şi forţele inspectoratelor sosite în sprijin se vor retrage. Grupa operativă din Argeş va rămâne activă, iar echipaje de pompieri vor executa acţiuni de verificare terestră, monitorizare şi supraveghere a zonei", se arată într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Argeş, căpitanul Mădălina Epure, în teren se mai află circa 40 de pompieri, care acţionează cu mijloace de primă intervenţie pentru lichidarea ultimelor focare, incendiul nefiind încă declarat lichidat. 

Incendiul a izbucnit duminică, manifestându-se iniţial pe o suprafaţă de aproximativ 500 de metri pătraţi de lângă cetatea lui Vlad Ţepeş de la Poenari, după care focarele s-au extins pe circa 14 hectare. Circulaţia pe DN 7C - Transfăgărăşan a fost restricţionată şi apoi complet oprită timp de mai multe ore, deoarece exista riscul căderii de bolovani pe carosabil. 

Intervenţia pentru stingerea incendiului de vegetaţie s-a desfăşurat luni atât la sol, cât şi cu două elicoptere special echipate de la Inspectoratul General al Aviaţie, care au efectuat mai multe zeci de zboruri cu dispozitivele Bambi Bucket. În cursul zilei de luni, elicopterele au efectuat 49 de misiuni de stingere. AGERPRES

×