x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Tragedie într-un spital din Satu Mare. O femeie de 24 ani a născut un copil mort pentru că anestezistul nu lucrează noaptea!

Tragedie într-un spital din Satu Mare. O femeie de 24 ani a născut un copil mort pentru că anestezistul nu lucrează noaptea!

12 Oct 2017   •   15:18
Tragedie într-un spital din Satu Mare. O femeie de 24 ani a născut un copil mort pentru că anestezistul nu lucrează noaptea!

Acuzaţii de malpraxis la Spitalul din Negrești-Oaș. O femeie de 24 ani a născut un copil mort după ce au apărut complicaţii în timpul naşterii şi ar fi avut nevoie de o cezariană. Operaţia nu fost făcută, pentru că în spital nu era niciun anestezist, informeaza stiri.tvr.ro.

Tânăra a fost internată la spitalul Orăşenesc din Negreşti-Oaş şi, în apropierea momentului naşterii, a început să se simtă tot mai rău. La 24 de ore de la internare, medicii i-au administrat vitamine și oxigen, dar femeia nu şi-a revenit. Abia atunci, medicul ginecolog a decis să facă operaţia de cezariana. În spital însă nu mai era niciun anestezist.

La miezul nopţii, pacienta a fot transferată la Spitalul Județean de Urgență din Satu Mare, unde a intrat direct în operaţie. Fătul s-a născut însă mort. Familia îl acuză pe medicul ginecolog care i-a urmărit sarcina că a trimis-o prea târziu la Satu Mare.

Conducerea spitalului din Negreşti-Oaş susţine, însă, că fătul avea o malformaţie cardiacă şi de aceea nu ar fi supravieţuit. Rudele au depus plângere la  Colegiul Medicilor și la Parchet. Rezultatul autopsiei este așteptat peste aproximativ o lună.

Spitalul din Negreşti Oaş are doi anestezişti, care fac naveta din Satu Mare. Unul era în concediu, iar celălalt îşi termina programul la 3 după-amiaza.

Părinții micuțului decedat înainte de naștere erau căsătoriţi de cinci ani şi şi-au dorit foarte mult un copil. Roxana Vasiu, în vârstă de 24 de ani, a mers la Spitalul Negrești-Oaș miercuri, 4 octombrie, acuzând dureri mari. Doar că între timp s-a întâmplat nenorocirea, pierzând copilul, potrivit PresaSM.

”La ora 9.30, l-am întrebat dacă există ceva complicații, poate să facă cezariana? A zis: da, totul e în regulă, tot, tot. Pe când, pe la 12.00 îmi spune că nu mai poate face nimic, că nu există anestezist și că o trimite la Satu Mare”, a declarat Iancu Vasiu, tatăl copilului mort.

Antonela Vasiuc, mama tinerei care a pierdut copilul, a declarat că deja și-au angajat un avocat, dar a precizat că fiica sa este extrem de afectată de cele întâmplate, nefiind în stare să facă fața unor audieri prelungite.

Conducerea Spitalului Orășenesc Negrești-Oaș susține că medicii și-au făcu treaba, conform procedurilor în vigoare.

”Pacienta V.S.R a fost internată în cadrul secţiei obstetrică ginecologie în data de 04.10.2017 ora 21.55 , diagnosticul de internare fiind: sarcină în 39 săptămâni în evoluţie, făt viu unic, contracţii uterine dureroase. (…) dr.Murgea Alexandru a luat decizia de a transfera pacienta la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare, întrucât la nivelul spitalului Negreşti Oaş nu putea fi asigurată intervenţia chirurgicală care se impunea, respectiv efectuarea operaţiei de cezariană. Menţionăm că Spitalul Orăşenesc Negreşti Oaş are angajaţi cu normă întreagă, doi medici în specialitatea anestezie terapie intensivă (ATI), care asigură serviciile medicale de specialitate în cadrul programului normal de lucru, spitalul neavând linie de gardă în specialitatea ATI, care de altfel este specifică spitalelor de urgenţă, şi nu spitalelor orăşeneşti. Considerăm ca dr.Murgea Alexandru a acţionat conform legislaţiei în vigoare şi în limitele de competenţă a secţiei obstetrică ginecologie (categoria I A, conform Ordinului Ministrului Sănătăţii nr.1881/2006 privind ierarhizarea unităţilor spitaliceşti, secţiilor, compartimentelor de obstetrică ginecologie şi neonatologie) şi a Spitalului Orăşenesc Negreşti Oaş.”, se arată în comunicatul Spitalului Orăşenesc Negreşti Oaş.

×
Subiecte în articol: deces Roxana Vasiu