x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A murit Leonie Waldman-Eliad, actriţă la Teatrul Evreiesc de Stat

A murit Leonie Waldman-Eliad, actriţă la Teatrul Evreiesc de Stat

14 Aug 2015   •   21:48
A murit Leonie Waldman-Eliad, actriţă la Teatrul Evreiesc de Stat
Sursa foto: Leonie Waldman-Eliad / Foto: teatrul-evreiesc.com.ro

Actriţa Leonie Waldman-Eliad, considerată steaua cântecului evreiesc din România, a încetat din viaţă, a anunţat vineri Teatrul Evreiesc de Stat, printr-un comunicat remis AGERPRES.

Înmormântarea va avea loc duminică, 16 august, ora 11,00, la Cimitirul Evreiesc Filantropia din Bucureşti.

"Întreaga viaţă şi carieră a doamnei Leonie Waldman-Eliad a fost dedicată scenei Teatrului Evreiesc de Stat, debutând în anul 1948 şi slujind teatrul până în ultima clipă a vieţii sale", se arată în comunicatul citat.

Leonie Waldman-Eliad, absolventă a Conservatorului Pergola, a fost o continuatoare a tradiţiei teatrului idiş din România. A interpretat peste 120 de roluri în teatru şi film, iar alături de orchestra teatrului a imprimat "Cântaţi cu mine!" - un disc de o înaltă valoare artistică, care a scos în evidenţă o voce inconfundabilă, se arată în comunicatul Teatrului Evreiesc de Stat.

Uniunea Teatrală din România - UNITER îşi exprimă, de asemenea, profunda tristeţe la dispariţia celei care a fost actriţa Leonie Waldman-Eliad, steaua cântecului evreiesc din România, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

"O viaţă remarcabilă, pe care să o dedici unui teatru şi unei tradiţii de unii uitată - teatrul idiş - este o misiune unică, perfect asumată de Leonie Waldman-Eliad, vreme de 67 de ani. A slujit cu dârzenie Teatrul Evreiesc de Stat până la finalul acestei frumoase şi complexe vieţi. Dovadă stau cele peste 120 de roluri interpretate în teatru şi film. Pentru teatrul idiş şi pentru noi toţi este o mare pierdere", se arată în comunicatul UNITER.

Leonie Waldman-Eliad a putut fi văzută pe scenă, până de curând, în producţiile Teatrului Evreiesc de Stat: "Motke hoţul", "Purimşpil - o comedie", "Mazl tov... and justice for all!", "Duşmancele, o poveste de iubire", "Dinastia Efros", "Stele rătăcitoare", "Nuntă cu divorţ" şi "Un rege Lear evreu".

Sursa: Agerpres

×