x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Acţiune de amploare a Poliţiei Române în Portul Constanţa

Acţiune de amploare a Poliţiei Române în Portul Constanţa

24 Iul 2014   •   11:54
Acţiune de amploare a Poliţiei Române în Portul Constanţa

În această dimineaţă, din dispoziţia inspectorului general, chestor general de poliţie Petre Tobă, Poliţia Română a declanşat o amplă acţiune de verificare a legalităţii mărfurilor transportate în Portul Constanţa, în scopul prevenirii activităţilor ilicite ce afectează atât veniturile bugetare, cât şi mediul concurenţial. Vor fi vizate în special transporturile de cereale, dar şi celelalte transporturi cu produse autohtone (lemn, deşeuri metalice şi nemetalice etc.), efectuate către Portul Constanţa pe cale rutieră, feroviară şi navală.

Activităţile se desfăşoară în puncte de microfiltre, fiind verificată legalitatea documentelor şi a mărfurilor transportate către porţile de acces auto din Portul Constanţa, către ecluzele canalului Dunăre - Marea Neagră şi către triajele CFR din judeţul Constanţa.

Echipele de control scanează documentele însoţitoare de transport ale mărfurilor ce părăsesc incinta portuară, astfel încât să fie realizată traseologia mărfurilor de la beneficiar (societatea din port) către societăţile furnizoare. Această activitate are rolul de a identifica societăţile comerciale şi persoanele care controlează societăţile implicate în activităţile evazioniste.

De asemenea, poliţiştii efectuează verificări directe pentru a stabili legalitatea operaţiunilor comerciale înscrise în documentele verificate şi a modului de evidenţiere şi declarare a veniturilor realizate.

La acţiune participă poliţişti din toate structurile Poliţiei Române, care acţionează conform competenţelor de linie. Alături de poliţişti din IGPR au fost detaşaţi şi poliţişti de la alte inspectorate judeţene.

×