x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Adina, studentă la Electronică, are nevoie de ajutorul nostru

Adina, studentă la Electronică, are nevoie de ajutorul nostru

29 Noi 2017   •   15:03
Adina, studentă la Electronică, are nevoie de ajutorul nostru

Studenţii de la Facultatea de Eletronică şi Telecomunicaţii s-au mobilizat  zilele acestea pentru a fi alături de colega lor, Adina Alecu, care se luptă cu toată puterea să trăiască. Diagnosticată cu o maladie cumplită - tumoare malignă pe fosa pterigo-maxilară stânga - frumoasa ingineră electronistă în devenire are nevoie de bani pentru tratamentul efectuat la International Neuroscience Institute din Hanovra, singurul loc unde există şanse de vindecare.

Pe data de 12 decembrie, Liga Studenţilor Electronişti va organiza Spectacolul caritabil de Crăciun, eveniment  cu o tradiţie de 4 ani, ce reprezintă o oportunitate pentru cei talentați să se facă remarcați, în timp ce  vizitatorii pot face o donație pentru cazul umanitar susţinut.

Anul acesta însa, spectacolul este deosebit de important pentru studenţii electronişti, care vor susţine cazul colegei lor, Adinei Alecu, care de câteva luni se luptă cu o boală cruntă. La 23 de ani, cu puțin timp în urmă, ea era gata să-și deschidă aripile și să ia viața de adult în piept: își pregătea licența și aștepta să termine facultatea, perioadă în care a început să acuze dureri cumplite de cap și ureche şi să-i amorțească fața. Doctorii îi spuneau că e în regulă și puneau totul pe baza stresului, însă, în urma unor investigații mai amănunțite, a fost descoperită o tumoare malignă pe fosa pterigo-maxilară stânga, cu extensie intracerebrală la nivelul fosei cerebrale medii, care se află într-un ghem de nervi și care crește extrem de rapid.

Pe scurt, nevoia de a acționa este mai mult decât urgentă, iar ajutorul Adinei se află în Germania, la International Neuroscience Institute din Hanovra, locul în care doctorii au confirmat că există 85% șanse ca ea să se facă bine, însa doar cu ajutorul tratamentului.
Datorită efortului financiar al părinţilor acesteia, Adina este deja acolo, însa tratamentul și operația sunt foarte scumpe, cu mult peste resursele pe care familia acesteia le poate oferi.

De aceea, toţi banii care se vor strânge în cadrul acestui eveniment vor merge direct către Adina.

Ce puteţi vedea în acest spectacol?

Teatru: Trupa Nebotezată, trupa de teatru a facultății noastre, a decis să creeze un moment artistic susținut în premieră în seara evenimentului. Piesa de teatru pusă în scenă de către tinerii actori este un moment propriu, scris și regizat de unul dintre studenții Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației.

Momente muzicale: Ca să mai destindem atmosfera, vom canta împreună cu studenţi talentaţi de la Electronică, cât şi de la alte facultăţi.

Dans: După teatru şi muzică, va urma un moment de dans susţinut de doi dintre colegii noştri.

Licitaţii: Chiar dacă sunt ingineri electronişti în devenire, creativitatea şi îndemânarea nu le lipseşte, aşa că obiectele confecţionate de tinerii studenţi vor fi scoase la licitaţie, iar banii strânşi vor merge pentru ajutorarea Adinei.

Invitaţi speciali: Cristi Dumitraşcu, unul dintre susţinătorii evenimentelor Ligii Studenţilor Electronişti, va crea special pentru acest spectacol un recital de excepţie.

Parteneri: Evenimentul are sprijinul ziarului Jurnalul şi al emisiunii Folk bun de la Rock FM.

Cum va puteţi implica?

În primul rând, sunteţi invitaţi în ziua evenimentului pentru a vă bucura de spectacolul care o să fie pus în scenă și pentru a licita obiectele confecţionate manual de către voluntarii Ligii Studenţilor Electronişti. Mai mult decât atât, puteți da chiar dumneavoastra o mână de ajutor pentru viitorul Adinei, făcând o donație în timpul spectacolului.

Data: 12 decembrie. Locatia: Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti, ora: 20.30.
Date de contact: Adriana Magureanu 0737934490, Andra Tudorie 0732153028

×