x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ALERTĂ - Tone de roşii retrase de pe piaţă

ALERTĂ - Tone de roşii retrase de pe piaţă

25 Feb 2016   •   14:14
ALERTĂ - Tone de roşii retrase de pe piaţă
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Tone de roşii sunt retrase de pe piaţa din România din cauza cantităţii peste limitele admise a pesticidelor.

Peste 20,3 tone de tomate, provenite din Iordania, au fost retrase dintr-un depozit din judeţul Ilfov şi de la clienţii din listă, pentru că depăşeau limita maximă admisă pentru reziduurile de pesticide, lotul respectiv fiind trimis la neutralizare, au declarat, joi, pentru AGERPRES reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Controlul inspectorilor ANSVSA a fost realizat luni, 22 februarie.

Potrivit unui comunicat al ANSVSA, în perioada 1 ianuarie - 23 februarie a acestui an, inspectorii ANSVSA au controlat un număr de 1.441 de transporturi de produse de origine non-animală, care au ca risc asociat prezenţa de reziduuri de pesticide şi au prelevat, pentru determinări de laborator, 505 probe.

Verificările au fost realizate în posturile de inspecţie la frontieră şi punctele finale de import şi au vizat determinarea prezenţei şi a încadrării în limitele admise ale reziduurilor de pesticide din fructele şi legumele provenite din import.

Pentru cele 505 probe prelevate şi transmise pentru analiză, au fost eliberate buletine pentru număr de 440, restul aflându-se în curs de finalizare a determinărilor de laborator.

Dintre cele 440 de probe analizate, o singură probă a prezentat depăşirea limitei maxime admise pentru reziduuri de pesticide, respectiv lotul de tomate din Iordania, restul probelor analizate fiind conforme.

×