x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ambitii - Basescu: "Eu conduc, nu deleg pe nimeni"

Ambitii - Basescu: "Eu conduc, nu deleg pe nimeni"

14 Oct 2004   •   00:00
Ambitii - Basescu: "Eu conduc, nu deleg pe nimeni"

Traian Basescu nu va delega pe nici un subaltern de-al sau la conducerea Primariei Capitalei in perioada campaniei electorale. Edilul a subliniat ieri acest lucru, intrebat fiind de ziaristi.

MONICA ANDREI

"Raspunsul este "eu conduc", nu deleg pe nimeni", a spus Basescu fara a mai da alte detalii despre felul in care va reusi sa respecte agenda electorala si in acelasi timp sa rezolve si problemele bucurestenilor. Deocamdata, el ne-a anuntat ca toate serviciile din subordinea sa sunt pregatite pentru iarna, in special societatile de salubrizare care vor actiona pentru deszapezire avand la dispozitie peste 300 de utilaje.

O alta informatie pentru sezonul rece este ca in aceasta iarna nu va mai fi folosita sarea ca antiderapant. "Este primul an in care inlocuim sarea cu clorura de calciu si eco-taw. Aceste doua substante sunt eficiente pentru carosabil si nu vor mai infunda canalizarile", a precizat primarul.

PREGATIRI. Tot pe principiul iarna nu-i ca vara, Basescu a anuntat ca bucurestenii vor avea caloriferele calde. RADET va distribui de miercuri seara agent termic prin reteaua sistemului centralizat de incalzire. Apartamentele vor fi incalzite numai pe perioada de noapte, intre orele 22:00-6:00, deoarece prognoza pentru urmatoarele zile indica maxime de 18-20 de grade Celsius. "Nu vrem sa incarcam inutil facturile de caldura. Vom merge deocamdata pe programul de incalzire pe perioada noptii deoarece vremea se va incalzi", a mai spus Basescu. Asociatiile de proprietari care nu vor sa aiba caldura in apartamente, in aceasta perioada, pot solicita regiei de termoficare oprirea agentului termic. De la 1 noiembrie, bucurestenii pot incheia cu RADET contracte individuale. Acest lucru va fi posibil doar in situatia in care toti locatarii unui bloc vor fi de acord cu primirea facturii individuale. Investitiile in reteaua de distributie, contorizarea la bransament si noile contracte vor duce la o crestere a facturilor pentru consumul de agent termic cu 10-12 la suta, incluzand cresterea tarifului de referinta al gigacaloriei cu aproape 90.000 de lei.

×
Subiecte în articol: observator