x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Amelia Antoniu este mai bine, dar face repaus vocal

Amelia Antoniu este mai bine, dar face repaus vocal

29 Apr 2010   •   00:00

Starea Ameliei Antoniu este tot mai bună, respiră fără mască de oxigen, dar trebuie să mai facă repaus vocal. Şi tânăra adusă ieri de la Piteşti este un pic mai bine, nefiind însă excluse complicaţii. În schimb, starea de sănătate a Roxanei Preda s-a agravat, femeia având o insuficienţă respiratorie severă.



Purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, medicul Bogdan Popescu, a declarat, ieri,  pentru Mediafax, că analizele Ameliei Antoniu sunt bune, medicii luând în calcul chiar transferarea ei din secţia de Terapie intensivă într-un salon.

"Este mult mai bine, respiră fără oxigen este stabilă. Medicii i-au recomandat însă să nu vorbească pentru că este nevoie încă de recuperare. Medicii discută la această oră oportunitatea transferării pacientei din Terapie intensivă într-un salon", a spus purtătorul de cuvânt.

În legătură cu Roxana Preda, cea de-a doua pacientă transferată de la Spitalul CF2 săptămâna trecută, Bogdan Popescu a precizat că starea acesteia s-a agravat.

"Din păcate, starea pacientei s-a agravat şi prezintă insuficienţă respiratorie severă. Este conectată la aparate, iar acestea folosesc o presiune mare pentru ca bolnava să poată respira. Prognosticul extrem de rezervat", a spus Popescu.

Referitor la cea de-a treia pacientă, Ioana Constantin, din comuna argeşeană Căteasca, adusă în stare gravă, în urmă cu o zi, de la Spitalul Judeţean Piteşti, unde i s-a efectuat o întrerupere de sarcină, Popescu a arătat că starea acesteia este "uşor ameliorată", dar medicii nu exclud posibile complicaţii.

"Sub cele trei antibiotice nu a mai făcut febră, de asemenea continuă medicaţia de susţinere a cordului. Nu au mai fost tulburări de coagulare, dar pacientul rămâne sub atentă supraveghere", a mai spus purtătorul de cuvânt al SUUB.

Prim-solista Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian" Amelia Antoniu şi Alice Roxana Preda au fost transferate la SUUB în stare gravă, în 20 aprilie, în şoc septic în urma unor intervenţii chirurgicale minore la care au fost supuse la Spitalul CF2.

Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Transpoturilor fac anchete la Spitalul CF2, iar secţiile de ginecologie, neonatologie şi blocul operator au fost închise încă de vineri. Mai mulţi medici, inclusiv directorul CF2 au fost demişi.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, luni, că afecţiunile actuale ale Ameliei Antoniu şi Roxanei Preda sunt cauze ale asistenţei medicale acordate la Spitalul CF2, în cazul uneia dintre ele fiind depistat în sânge microorganismul de gram negativ - burkholderia cepacia care arată condiţiile improprii ale efectuării intervenţiilor.

×
Subiecte în articol: observator