x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avocat din Baroul Suceava, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Avocat din Baroul Suceava, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

03 Dec 2015   •   14:23
Avocat din Baroul Suceava, trimis în judecată pentru trafic de influenţă
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Carmen Kreisel-Cricleviţ, avocat în cadrul Baroului Argeș, Dumitru Dascalu si Nicusor Sargan au fost trimisi in judecata joi de procurorii DNA - Serviciul Teritorial Suceava pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, respectiv complicitate la trafic de influenţă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 2010-2011, inculpata Kreisel-Cricleviţ Carmen, în calitate de avocat în cadrul Baroului Suceava, beneficiind de sprijinul celorlalţi doi inculpaţi, a pretins de la o persoană (denunţător în cauză) suma totală de 18.000 euro, din care a primit efectiv 8.000 euro, pretinzând că are influenţă asupra unei judecătoare din cadrul Curţii de Apel Suceava – Secţia Penală, învestită cu soluţionarea apelului declarat într-o cauză care îl viza pe denunţător.
În schimbul banilor, inculpata Kreisel-Cricleviţ Carmen a lăsat să se înţeleagă că, prin prisma relaţiilor personale pe care le are cu acel magistrat, dar şi prin cointeresarea sa materială, o va determina să adopte o soluţie favorabilă în cauză, în sensul de a schimba încadrarea juridică a faptei reţinută în sarcina persoanei vizate din infracţiunea de omor calificat într-o infracţiune cu un grad de pericol social scăzut, sancţionată de legea penală mult mai blând, care să-i faciliteze obţinerea unei condamnări cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei.

În cauză, s-a dispus măsura sechestrului asigurător asupra sumelor de 5240 euro şi 11.000 lei, aparţinând inculpatei Kreisel-Cricleviţ Carmen.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Suceava, cu propunere de a se menține măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

×