x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu scapă de un dosar. CAB a decis să respingă plângerea lui Ion Ciochină

Băsescu scapă de un dosar. CAB a decis să respingă plângerea lui Ion Ciochină

13 Oct 2015   •   14:57
Băsescu scapă de un dosar. CAB a decis să respingă plângerea lui Ion Ciochină
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a respins marţi plângerea revoluţionarului Ion Ciochină la soluţia procurorilor de a nu-l trimite în judecată pe fostul preşedinte Traian Băsescu pentru uzurpare de calităţi oficiale şi încălcarea ordinii constituţionale.

Ion Ciochină a depus o plângere la Parchetul General în august 2012 pentru fapte de uzurpare a unei calităţi oficiale.

Cercetările au fost reluate după încetarea mandatului de preşedinte al lui Băsescu, însă procurorii au clasat plângerea în ianuarie 2015, considerând că nu ar exista fapta reclamată.

"Eu am exercitat funcţia de preşedinte al României numai şi numai în baza deciziilor Curţii Constituţionale. Mai mult decât atât, dânsul reclamă faptul că n-am ţinut cont de hotărârea de suspendare a Parlamentului, numai că nu Parlamentul are rolul de a stabili când o persoană exercită funcţia de preşedinte al României. Dacă vă aduceţi aminte, după alegeri Curtea Constituţională validează alegerile, iar după referendumuri, Curtea Constituţională validează sau invalidează referendumul", a declarat Traian Băsescu marţi, la ieşirea din sala de judecată.

El a precizat că după referendumul din vara anului 2012 a fost validat prin decizia CCR şi precizarea expresă de reluare a activităţii de preşedinte al României. "Asta-i viaţa, democraţia", a adăugat Băsescu. AGERPRES

×