x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Baze SUA in Romania - Asteptam 2.300 de militari americani

Baze SUA in Romania - Asteptam 2.300 de militari americani

de Anca Aldea    |    26 Oct 2005   •   00:00

Aproximativ 2.300 de militari americani vor fi adusi anul viitor in Romania, la bazele pe care Statele Unite intentioneaza sa le construiasca aici, sustine Jeffrey Levine, de la Ambasada SUA din Sofia.

SI IN BULGARIA. El a declarat pentru Associated Press ca, din cei 5.000 de militari americani care vor fi desfasurati in Europa de Est, circa 2.700 vor ajunge in Bulgaria, la baza aeriana Bezmer si in zona de antrenament Novo Selo din sud-estul tarii. Diplomatul nu a oferit detalii despre amplasarea unor facilitati militare americane in Romania. "Trupele vor fi impartite intre Bulgaria si Romania pentru a putea avea comanda si controlul asupra unei zone extinse", a comentat Levine pe marginea planului Pentagonului de a-si extinde influenta militara in estul Europei.

Agentia de stiri AP aminteste ca utilizarea planificata de facilitati militare comune pentru desfasurarea de trupe in cadrul unor antrenamente, prin rotatie, la un interval de sase luni, face parte dintr-o strategie prin care se intentioneaza crearea de baze mici, flexibile, putin numeroase. (Anca Aldea)

×
Subiecte în articol: observator