x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul Iovan - Mortul n-a lasat urme

Cazul Iovan - Mortul n-a lasat urme

de Miruna Pasa Petru    |    Violeta Fotache    |    25 Oct 2005   •   00:00
Cazul Iovan - Mortul n-a lasat urme

Hotul Bogdan Iancu nu a lasat amprente in casa familiei creatoarei de moda Romanita Iovan. "Prietenii" lui din puscarii ameninta familia Iovan cu raketi si bombe.

Hotul Bogdan Iancu nu a lasat amprente in casa familiei creatoarei de moda Romanita Iovan. "Prietenii" lui din puscarii ameninta familia Iovan cu raketi si bombe.

"Zilele voastre sunt numarate"


Noaptea trecuta, cu cateva ore inainte de sosirea procurorilor, pe strada din cartierul Primaverii, o echipa de la firma de securitate BGS asigura perimetrul locuintei Romanitei Iovan. Misiune: nici un contact cu proprietarii inainte si in timpul reconstituirii. Reporterii Jurnalului National au reusit totusi sa obtina o declaratie de la protagonistul filmului mortii hotului Bogdan Iancu. "Noi suntem la dispozitia procurorilor. Vom face totul exact cum a fost atunci, vom recrea si ambientul de lumini. Pentru noi e mai mult decat neplacut. Nici nu ne-am revenit bine si acum trebuie sa retraim acele clipe de groaza", ne-a declarat pilotul Adrian Iovan. Reconstituirea a inceput in jurul orei 3:00.

FARA AMPRENTE. Pe de alta parte, dezvaluirile socante anuntate in acest caz s-au lasat asteptate. Ieri, dupa audierea Mihaelei Balanel, avocatul Mariana Stefan a ales sa faca o singura declaratie: "Ma indepartez din ce in ce mai mult de ipoteza furtului!". Surse apropiate anchetei ne-au dezvaluit insa ca in casa familiei Iovan nu ar fi fost gasite amprentele hotului. Nici pe clanta usii de la dormitor, nici pe bijuteriile furate, nici pe teava de care s-a tinut Bogdan Iancu inainte sa moara.

"De pe bijuteriile gasite in buzunarul lui Bogdan Iancu nu s-au putut preleva amprente. O bratara era prea subtire, alta avea gauri si strasuri, iar cureaua ceasului nu permitea pastrarea amprentelor. Geamul ceasului nu a fost atins", ne-a explicat procurorul Andreea Serbanoiu. Surse judiciare au completat: "Teava de gaz este rugoasa, adica este un suport impropriu pentru pastrarea amprentelor". In cauza a fost cerut si un supliment de expertiza balistica, pentru a se vedea daca arma prezinta urmele folosirii unui amortizor. Apararea familiei indoliate a solicitat anchetatorilor reaudierea Romanitei si prezenta unui expert-parte la experimentul cu arma care a avut loc noaptea trecuta, in cadrul reconstituirii. "Aceste cereri mi se par complet deplasate. In faza actelor premergatoare urmaririi penale se fac numai constatari tehnico-stiintifice, la care nu participa experti-parte. Deocamdata, reaudierea Romanitei Iovan nu se impune", ne-a declarat, inainte de reconstituire, procurorul de caz Andreea Serbanoiu.

RAKETI SI BOMBE
Click pt a mari imaginea
Sotii Iovan spun ca viata lor s-a schimbat in ultimele trei saptamani. Peste audieri si dezbateri televizate, cei doi s-au trezit fara voie destinatari ai unor amenintari sosite prin posta. Scrisorile vin din puscarii si sunt scrise de infractori de toate felurile. Suparati pentru moartea hotului, detinutii se intrec in injuraturi si amenintari cu moartea. Jurnalul National va prezinta cateva extrase din "recomandatele" primite de familia Iovan. "Orice individ cu cateva cunostinte in chimie va poate plasa un dispozitiv care va poate ierta de toate pacatele. (...) Nu luati in deradere aceasta scrisoare", semneaza detinutul "Zamfir", dintr-un penitenciar din Baia Mare.

×
Subiecte în articol: observator iovan