x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ceremonie militară în memoria celor opt militari care au murit în catastrofa aeriană din Sibiu

Ceremonie militară în memoria celor opt militari care au murit în catastrofa aeriană din Sibiu

23 Noi 2014   •   11:09
Ceremonie militară în memoria celor opt militari care au murit în catastrofa aeriană din Sibiu
Sursa foto: Ceremonie militară în memoria celor opt militari care au murit în catastrofa aeriană din Sibiu

Duminică, 23 noiembrie, la sediul Academiei Forţelor Terestre Sibiu, începând cu orele 14:00, va avea loc o ceremonie în memoria celor opt militari care şi-au pierdut viaţa în catastrofa aeriană din apropierea localităţii Stejăriş, judeţul Sibiu.

Ulterior, trupurile celor căzuţi la datorie vor fi transportate în localităţile unde vor fi înhumate de către Ministerul Apărării Naţionale, conform dorinţelor familiilor. Conducerea MApN este informată permanent asupra evoluţiei stării de sănătate a celor doi răniţi.

Prim-procurorul Parchetului militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj, col. Viorel Siserman, a declarat, sâmbătă, că epava elicopterului prăbuşit în judeţul Sibiu urmează să fie dusă la baza aeriană de la Câmpia Turzii, unde va fi examinată de specialişti.

"Epava va fi luată şi va fi dusă la Câmpia Turzii şi după aceea va fi examinată din toate punctele de vedere de către o comisie de specialişti. Nu ştiu exact când va fi dusă la Câmpia Turzii, dar pot să vă spun cert că toate rămăşiţele care au putut fi adunate sunt conservate şi pregătite pentru a fi examinate", a precizat şeful Parchetului Militar Cluj.

El a adăugat că deocamdată nu se cunosc cauzele accidentului, dar că este posibil să fie vorba inclusiv de o cedare a elicopterului.

"Cauzele sunt bănuite. Sunt examinate absolut toate circumstanţele care ar fi putut duce la această catastrofă, toate împrejurările posibile. Poate să fie şi condiţii meteo, poate să fie şi o cedare a aparatului din punct de vedere tehnic. Se vor face verificări cu privire la absolut tot ce ţine de plecarea aeronavei, care trebuia să plece în stare perfectă, examinată. Nu putem exclude nici greşeala de pilotaj. Să vedem, urmează să fie decriptată cutia neagră, înregistratorul de bord, totul este verificat, să vedem ce s-a întâmplat acolo. Cutia neagră este recuperată, dar conţinutul ei, transcriptul, deocamdată nu-l avem", a mai spus Viorel Siserman.

×