x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cioacă e mai tare decât Becali!

Cioacă e mai tare decât Becali!

18 Iun 2009   •   00:00

Deşi acuzat de omor calificat, Cristian Cioacă a convins o judecătoare că poate ieşi de sub control judiciar. Pe 15 iunie a.c., judecătoarea Alina Mandu, de la Curtea de Apel Braşov, a decis ridicarea controlului judiciar ce i-a fost impus lui Cioacă în februarie 2008, ca alternativă la măsura arestării preventive, în dosarul în care el este acuzat de comiterea unor infracţiuni informatice.



În motivarea deciziei, judecătoarea Mandu susţine, într-o formulare juridică mult mai elaborată, că Cioacă prezintă încredere pentru că este absolvent al Academiei de Poliţie.

Cu câteva ore înainte însă, în sala de judecată, acelaşi Cioacă - absolvent de Academie, îi spusese judecătoarea că ... şi-a uitat buletinul acasă. Deşi orice absolvent de doişpe clase ştie că la poliţie, la spital şi la tribunal trebuie să ai cartea de identitate asupra ta. "Dar sunteţi din Piteşti. Dacă vă opreşte poliţia pe drum?", l-a întrebat judecătoarea pe Cioacă, pedagogic, ca o dirigintă pe elevul ei. "Nu m-a oprit. Şi... corb la corb nu-şi scoate ochii". Ha, ha, ha, a râs judecătoarea. Hi, hi, hi, a râs şi sala. De-a râsu'-plânsu'.

Teoretic, Cioacă, care ar trebui să intre în concediu de luni, conform cererii depuse la serviciu, ar putea părăsi ţara. Practic, el trebuie să aştepte şi decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pentru că DIICOT a făcut recurs. Dosarul a plecat azi, cu poşta rapidă, spre Bucureşti. Mâine, cel târziu luni, vom afla dacă Cioacă s-a scuturat definitiv de controlul judiciar pe care, btw, nu l-a simţit niciodată ca pe o apăsare asupra lui...   

×
Subiecte în articol: observator cioacă