x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cluj: Tragedie pe Lacul Beliş - Fântânele

Cluj: Tragedie pe Lacul Beliş - Fântânele

25 Apr 2010   •   00:00

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj a deschis o anchetă în cazul unui accident petrecut sâmbătă pe lacul Beliş - Fântânele, unde două persoane au dispărut după ce au plecat cu o hidrobicicletă care s-a scufundat.



Purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Gina Pop, a declarat, pentru Mediafax, că poliţiştii s-au aflat la locul accidentului încă de sâmbătă seară şi încearcă să stabilească împrejurările în care a avut loc accidentul şi cui aparţine hidrobicicleta care s-a scufundat în lac.

Pop a spus că din primele cercetări reiese că tinerii ar fi luat hidrobicicleta de pe pontonul cabanei unde erau cazaţi, dar nu s-a stabilit deocamdată cui aparţine aceasta. Potrivit sursei citate, căutările celor două persoane care au dispărut în lac continuă.

Cei doi tineri în vârstă de 20 de ani, studenţi, unul din Zalău, iar celălalt din Cluj, au dispărut, sâmbătă seară, în lacul Beliş - Fântanele, din judeţul Cluj, după ce plecaseră cu o hidrobicicletă împreună cu încă o persoană care a reuşit să ajungă înot la mal. Pompierii i-au căutat pe cei doi toată noapte, operaţiunile fiind continuate duminică. Cei trei se aflau la o cabană din zonă împreună cu mai mulţi prieteni.

Andrei Biriş, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, declara că scafandrii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj fac căutări de suprafaţă.

"Au fost trimise două bărci care vor căuta la suprafaţă. Nu se pot face scufundări din cauza că zona lacului în care au dispărut cei doi este foarte adâncă, se află în apropierea zidului barajului şi sunt şi vârtejuri", preciza Biriş.

Gina Pop, purtător de cuvânt al IPJ Cluj, declara, duminică, că tânărul care a reuşit să ajungă la mal se afla în stare hipotermică şi a fost transportat la spitalul Huedin.

Potrivit primelor informaţii, trei persoane au plecat, în cursul serii de sâmbătă, cu o hidrobicicletă pe lacul Beliş - Fântânele. Oamenii rămaşi la mal au observat, după un timp, că cei trei nu se mai întorc şi au sunat la Serviciul de Urgenţă 112. Una dintre cele trei persoane a auns înotând la mal şi i s-au acordat îngrijiri medicale.

Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriş, declara, sâmbătă, că reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj au intervenit la faţa locului cu o autospecială şi mai multe echipaje.

×
Subiecte în articol: observator