x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CNA - Alt spot TV interzis

CNA - Alt spot TV interzis

28 Sep 2005   •   00:00

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a cerut ieri oprirea de la difuzare a spotului publicitar pentru modelul Logan cu motorizare diesel intrucat arata un autoturism care trece pe culoarea rosie a semaforului.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a cerut ieri oprirea de la difuzare a spotului publicitar pentru modelul Logan cu motorizare diesel intrucat arata un autoturism care trece pe culoarea rosie a semaforului, promovand astfel un comportament "imoral" si "daunator sigurantei". CNA considera ca spotul contravine articolului 29 din Legea audiovizualului, care stipuleaza ca publicitatea trebuie "sa nu stimuleze comportamente daunatoare sanatatii sau sigurantei populatiei", precum si "comportamentele indecente si imorale". Pornind de la cazul Logan, Mircea Sorin Moldovan, membru CNA, a propus si oprirea unui spot la coniacul Unirea pentru ca ar incalca aceleasi prevederi legale. Presedintele CNA, Ralu Filip, a apreciat ca "ideea de a opri trenul ca sa bei reprezinta un comportament imoral". Membrii CNA au votat si oprirea acestui spot de la difuzare.

REPLICA. Automobile Dacia va cere casei de productie care a realizat spotul publicitar pentru modelul Logan echipat cu motor Diesel sa rectifice mesajul promotional in cazul in care difuzarea acestuia va fi oprita, a declarat ieri vicepresedintele companiei, Constantin Stroe. (M.C.)

×
Subiecte în articol: observator