x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primul complex de servicii sociale integrate, deschis astăzi în Capitală

Primul complex de servicii sociale integrate, deschis astăzi în Capitală

de Mihaela Stănescu    |    31 Mai 2014   •   18:35
Primul complex de servicii sociale integrate, deschis astăzi în Capitală

Primarul General, Sorin Oprescu, a vizitat Complexul de Servicii Sociale Ominis din sectorul 4, care începând de astăzi și-a deschis porțile pentru persoanele defavorizate: copii, bătrâni și persoane cu handicap. Complexul are o suprafață de 3800 de mp și deservește zilnic un număr de 300 de persoane. 

Primarul General a arătat că acest complex este primul centru din Capitală care integrează în același spațiu mai multe tipuri de servicii sociale:

"Sunt bucuros că astăzi punem la dipoziția comunității cel mai modern complex de servicii sociale din București. Până nu demult, aici existau niște clădiri degradate, un spațiu insalubru, iar de astăzi aici funcționează un centru destinat protecției categoriilor sociale vulnerabile, copii, bătrâni și persoane cu handicap. Prin serviciile oferite în cadrul acestui complex am urmărit, de fapt, să respectam trei principii esențiale: dezvoltare, funcționare și protecție socială".

Primarul Capitalei a explicat că în cadrul acestui complex funcționează o creșă, o gradiniță, un centru de formare profesională, un centru de zi pentru adolescenți cu tulburări de spectru autist, bibliotecă, magazin social, cantină și spălătorie socială, precum și un centru de zi pentru persoanele vârstnice dar și pentru copiii cu dizabilități.
 
Sorin Oprescu a subliniat că Municipalitatea dorește să implementeze astfel de proiecte în toate sectoarele Capitalei. La rândul său, directorul Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București a spus că ''ideea acestui centru de servicii grupate în același loc pentru anumite categorii de persoane defavorizate ne-a venit în urma unei vizite de lucru pe care Primarul General, Sorin Oprescu, a intreprins-o în urmă cu patru ani în Turcia, acolo unde, în ultima vreme, serviciile sociale au cunoscut o dezvoltare exponențială și extrem de benefică pentru cetățenii acelei țări. În urma acestei vizite am rămas în contact cu experții în servicii sociale din această țară care ne-au consiliat și ne-au sfătuit cum să învățăm din greșelile lor, astfel încât să reușim să avem și în România un complex de o asemenea anvergură".


×